سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲ بهمن ۱۳۹۴ در ۱۲:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب
رسول صدرعاملی در نشستی خبری :

اجرای طرح «فیلم‌هایی که دوست داشتیم» سینما و تئاتر را به هم نزدیک می‌کند

filmhayee-ke-doost-dashtim

رسول صدرعاملی ، فرشته طائرپور ، نازنین کریمی ( مجری طرح ) و مجید مظفری پنجشنبه اول بهمن ماه در نشستی خبری به تشریح جزئیات طرح «فیلم‌هایی که دوست داشتیم» پرداختند.

به گزارش سوره سینما ، «فیلم‌هایی که دوست داشتیم» طرحی است شامل باز خوانی فیلمنامه های آثاری موفق و ماندگار از دوره های مختلف ، توسط چهره های شاخص از سینمای ایران، به همراه نمایش بخش هایی از همان فیلم ها.

این طرح که توسط جمعی از کارگردانان و بازیگران محبوب سینمای ایران، برای اولین بار به اجرا در می آید، با هدف کمک به بانوان از کار افتاده سینمای ایران شکل گرفته است؛ و کلیه درآمدهای حاصل از فروش بلیت، حمایت های خیرین و اسپانسرها، در اختیار” بنیاد خیریه یاران برکت” با مدیریت پریوش نظریه قرار خواهد گرفت تا برای زنان کم بضاعت سینما هزینه شود.

در ابتدای نشست ، فرشته طائرپور ضمن ارائه توضیحاتی درباره شکل‌گیری این طرح ، گفت: در تمام دنیا ، حرکت‌های مردمی با حضور اقشار مطرح آن جامعه همچون ورزشکاران و هنرمندان به صورت مستمر به‌منظور حمایت از یک اتفاق ، کمک به یک جریان یا پیشگیری از یک اتفاق ناخوشایند با هدف جلب توجه افکار عمومی و با اتکا به حمایت‌های مردم انجام می‌شود.

طائرپور با اشاره به برگزاری مراسم گلریزان و جشن‌های نیکوکاری به‌عنوان بخشی از حرکت‌های اجتماعی و حمایتی در ایران ، یادآوری کرد : حضور هنرمندان سرمایه ارزشمندی است که می‌تواند در این‌گونه حرکت‌ها تأثیر زیادی داشته باشد ، مهمترین سرمایه سینماگران، فیلم‌های آن هاست و ما با این دیدگاه و با اتکا به این سرمایه ، طرح ” فیلم‌هایی که دوست داشتیم” را برای حمایت از هنرمندان نیازمند و با حفظ آبروی آن‌ها اجرا می‌کنیم. در این طرح ، بخشی از فیلم‌نامه‌های خاطره‌انگیز سینما با حضور هنرمندان سینما و تئاتر در قالب برنامه‌های فیلمنامه‌خوانی و نمایش فیلم به اجرا درمی‌آید و عواید فروش برنامه‌ها ، به زنان سینماگر کم‌بضاعت اختصاص پیدا می‌کند چرا که دور از شأن هنر ماست که هنرمندانش در سنین پیری ، در شرایطی نابسامان قرار گیرند پس تلاش می‌کنیم با اجرای این برنامه ، مردم را نسبت به سرنوشت کسانی که برای فرهنگ و هنر کار کرده‌اند و بعد از سال‌ها از هیچ پشتوانه‌ای برخوردار نیستند ، حساس کنیم.

طائرپور ادامه داد: خوشبختانه تاکنون تعدادی از دوستان برای مشارکت در این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند که امیدواریم این حمایت ها بیشتر شود .

در قسمت دیگری از نشست رسول صدرعاملی ( کارگردان و تهیه کننده ) یکی از جذابیت‌های طرح «فیلم‌هایی که دوست داشتیم» را نزدیک کردن تئاتر و سینما دانست و گفت فارغ از نیت خیرخواهانه برنامه ، آنچه برای من بسیار جذاب است ، نزدیک‌تر شدن دو هنر سینما و تئاتر است، چون خود من هرگز این مرزبندی را قبول نداشته‌ام، هرچند همیشه اعتراضاتی نسبت به ورود هنرمندان سینما به تئاتر و برعکس وجود داشته است.

وی ادامه داد ، در این برنامه، بخشی از فیلمنامه‌هایی که آنها را دوست‌ داریم مانند آثار داریوش مهرجویی ، بهرام بیضایی و ناصر تقوایی به‌عنوان هنرمندان نسل اول اجرا می‌شود. امیدوارم بازیگرانی نقش‌های این فیلمنامه‌ها را اجرا کنند که همیشه آرزو داشته‌اند در آن نقش‌ها بازی کنند.

وی اضافه کرد : طبیعی است که همه‌ فیلمنامه خوانده نمی‌شود و بخشی از دیالوگ‌های جذاب آن روخوانی خواهد شد و بخش‌هایی از فیلم هم نمایش داده می‌شود.

صدرعاملی با ارائه توضیح‌هایی درباره شیوه اجرای این برنامه ، افزود : هریک از این فیلمنامه‌ها توسط کارگردان خاصی ، کارگردانی می‌شود و تلاش ما این است که هر کارگردان فیلمنامه مورد علاقه خود را کارگردانی کند.

او با بیان این‌که این برنامه از طریق بنیاد خیریه برکت اجرا می‌شود، یادآوری کرد: برای اجرایی کردن این طرح چهار – پنج ماه برنامه‌ریزی کردیم و موافقت تمام فیلمنامه‌نویسان و کارگردان‌ها را به‌صورت مکتوب گرفتیم و حالا امیدواریم نتیجه برنامه جذاب باشد.

رسول صدرعاملی‌ با اشاره به این‌که تمام هزینه‌های صرف‌شده و در آمدها به صورت دقیق اعلام خواهد شد ، گفت : برای اولین‌بار تمام هزینه‌های ریز و درشت برنامه در رسانه‌ها منتشر می‌شود تا هم چیز شفاف باشد.

مجید مظفری نیز که در شورای نظارت این طرح عضویت دارد با اشاره به فاصله‌ای که میان نسل‌های مختلف هنرمندان و تماشاگران سینما به‌وجود آمده است، گفت:‌ بسیاری از نسل جدید، فیلم‌های قدیمی را ندیده‌اند و بسیاری از فیلمنامه‌نویسان به این فیلمنامه‌ها دسترسی نداشته‌اند ، به خصوص این‌که متأسفانه در دهه اخیر سینمای ما به بیراهه رفته و امیدواریم این حرکت باعث رشد فرهنگی علاقه‌مندان به سینما شود و جوانان را ترغیب کند تا به‌دنبال فیلم‌های خوب سینمای ایران بروند.

بازیگر فیلم‌های «سگ‌کشی» و «جنگ نفت‌کش‌ها» اظهار کرد :‌ شاید این حرکت باعث آشنایی بیشتر جوانان با فیلم‌های نسل قبلی شود ، زیرا متأسفانه در دهه اخیر بسیاری از فیلم‌ها در شأن سینمای ایران نبوده است.

این بازیگر سینمای ایران با اشاره به دوری هشت ساله‌اش از سینما ، توضیح داد: در این سال‌ها هیچ فیلمنامه خیلی خوبی به دستم نرسید. در حالی که دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای ملی داشتیم ، ۸۰ درصد فیلم‌ها خارج از تهران در شهرهای مختلف و با لباس و فرهنگ دیگر نقاط کشور ساخته می‌شد و باعث می شدما با این فرهنگ‌ها آشنا ‌شویم؛ اما امروزه همه فیلم‌ها شبیه هم شده‌اند و اغلب در تهران ساخته می‌شود که این وضعیت، رشد فرهنگی درپی ندارد.

نازنین کریمی ( طراح و مجری طرح ) نیز ضمن ابراز خوشحالی از همکاری با این هنرمندان ، گفت : من فقط مراحل اجرایی را پی گیری می‌کنم ، دلیل اهمیت این برنامه برای ما ، حمایت از زنان بی‌سرپرست در حوزه سینماست و نکته دوم ، نزدیک کردن هنر نمایش و سینماست.

او ادامه داد : برنامه اولیه شامل دو طرح است که از فرم نمایشنامه‌خوانی که در تئاتر ما بسیار مرسوم است، استفاده و فیلمنامه‌های محبوب را بازخوانی می‌کنیم. ضمن این‌که امیدواریم با اجرای این طرح بسیاری از بازیگران نسل جدید که آرزوی بازی در نقش‌های مورد علاقه‌ی خود را در فیلم‌های کارگردان‌های نسل اول داشته‌اند، فرصتی بیابند تا در این فیلمنامه‌خوانی‌ها مشارکت و نقش‌های مورد علاقه‌شان را بازخوانی کنند.

نازنین کریمی ضمن تاکید بر اخذ اجازه مکتوب نویسندگان و کارگردان‌های این آثاراعلام کرد این برنامه با روخوانی و نمایش فیلم‌های «مادر»، «بگذار زندگی کنم»، «اجاره‌نشین‌ها»، «خانه‌ای روی آب»، «سرب»، «کاغذ بی‌خط»، «کوچه مردها» و … اجرا می‌شود

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به حمایت‌های خانه سینما، بنیاد سینمایی فارابی، کانون فیلمنامه‌نویسان ، انجمن بازیگران خانه سینما ، انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ، خانه ادبیات و هنر، سازمان زیباسازی شهرداری، اداره ارشاد استان تهران و … اشاره کرد

مهیار جوادی‌فر ( عضو تیم اجرائی و مدیر رسانه ای طرح ) نیز ضمن اعلام این نکته که اجرای بخش اول این طرح از اردیبهشت سال ۹۵ آغاز می شود گفت ، طبق برنامه ریزی صورت گرفته قرار است هر هفته یک برنامه داشته باشیم و برای محل برگزاری هم با چند جا صحبت هایی شده که به زودی اعلام خواهد شد .

وی با تاکید بر این نکته که طرح هدفش کمک به افراد بی بضاعت عرصه سینما است و موفقیتش در گروی حمایت اصحاب رسانه است از جامعه رسانه ای درخواست کرد با کمک به امر خبررسانی ، از حامیان این طرح باشند .

رسول صدرعاملی نیز در ادامه ، پیرامون جلب حمایت‌های دیگر نهادها از برگزاری این برنامه، گفت : برای برگزاری این طرح نباید خیلی به بلیط ‌فروشی فکر کنیم ، بلکه امیدواریم خیرین در این برنامه مشارکت کنند. ضمن این‌که تمام جلسات ضبط ویدیویی می‌شود و امیدواریم آن‌ها را در قالب نمایش خانگی نیز عرضه کنیم ، وی در ادامه با تأکید بر این‌که هیچ‌یک از هنرمندان حاضر ، نفع مادی از اجرای این طرح نخواهند داشت، گفت : آنچه ما را به اجرای این برنامه ترغیب کرده، نمایش و شو نیست و فقط حمایت است که امیدواریم سرآغازی برای قوام بخشیدن و جدی‌تر شدن مسئولیت‌های انسانی ما در قبال یکدیگر باشد. همچنین امیدوارم این طرح طوری اجرا شود تا همه دل‌شان بخواهد در آن مشارکت کنند.

فرشته طائرپور نیز با اشاره به نوپا بودن این طرح ، ادامه داد : بعد از برداشتن قدم اول حتما به ایده‌های تازه می‌رسیم. ممکن است بازخوانی فیلمنامه‌های خوانده‌ نشده یا مرور آثار یک ژانر خاص را در برنامه‌های بعدی پیگیری کنیم. اگر در اجرای برنامه موفق شویم قطعا هنرمندان بیشتری به ما می‌پیوندند .

وی با اشاره به این‌که در آستانه برگزاری جشنواره فجر هستیم ، ادامه داد: جشنواره فجر ، جشن ملی سینمای ما و یکی از مهم‌ترین اتفاقات آن است و یکی از اخبار خوش در آستانه آن می‌تواند همین طرح باشد.

نشست خبری با پاسخ به سئوالات خبرنگاران پایان یافت .


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>