- سوره سینما - http://www.sourehcinema.ir -

گردآوری اطلاعات بیش از ۳۲ هزار سینماگر/ تغییر در ساختار و گرافیک تنها بانک جامع اطلاعات سینمای ایران

HamzehZadeh

به گزارش سوره سینما [1] به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری، محمد حمزه زاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری با اعلام این خبر افزود: با توجه به قدمت، گستردگی، فراگیری و غنا و جامعیت اطلاعات بانک از یک ‌سو و مراجعه پیوسته علاقمندان و پژوهشگران به این بانک با بررسی و ارزیابی به عمل آمده نیاز به سلسله تغییرات ساختاری و گرافیکی در سایت فعلی احساس می شود و این یکی از برنامه‌های سازمان سینمایی حوزه هنری در آینده نزدیک خواهد بود.

وی ادامه داد: علاوه بر اطلاعات مربوط به ۳۲ هزار و ۴۳۹ سینماگر از سال ۱۳۰۹ در این بانک، سه هزار و ۵۰۷ پروند فیلم شامل آلبوم عکس ها، خلاصه داستان و تیتراژ همچنین اطلاعات مربوط به ۷۶۵ شرکت و فیلم‌های تولید شده آن معرفی شده است.

به گفته حمزه زاده ، سینمای ایران با بیش از ١٠٠ سال سابقه فیلمسازی از وجود قریب به هزاران متخصص فنی و هنری در زمینه های گوناگون بهره گرفته و کیفیت سینمای ایران را باید محصول تلاش های فنی، استعدادها و مایه های هنری این افراد دانست و بی شک گردآوری نام، مشخصات و تنظیم فهرستی از آثار و فعالیت هنرمندان و سینماگران و فعالان این عرصه یکی از ضروریات عمده در پژوهش های تاریخی سینمای ایران است.

قائم مقام رئیس حوزه هنری با بیان اینکه سازمان سینمایی حوزه هنری که از پیشگامان و فعالان عرصه سینماست، در راستای بسط و گسترش فرهنگ سینمایی کشور در سال ۱۳۸۲ اقدام به سازمان دهی و احداث بانک جامع اطلاعات سینمای ایران «سوره سینما» نموده که خوشبختانه علاوه بر ایجاد محیطی سالم و مفید گامی بلند در این عرصه حساس و مهم فرهنگی برداشته است.

وی معتقد است پژوهش حلقه مفقوده بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و سینمایی کشور است و قطعا، تقویت و توسعه بانک اطلاعاتی سازمان سینمایی حوزه هنری که بزرگ ترین مرجع اطلاعاتی سینمای کشور است می تواند پاسخگو و تامین کننده بسیاری از نیازها و ضرورت ها در این عرصه باشد.

حمزه زاده با اشاره به این نکته که بانک جامع اطلاعات سینمای ایران «سوره سینما» اولین و تنها بانک اطلاعاتی (دیتابیس) سینمای ایران است خاطرنشان ساخت: محتوای این بانک شامل: تاریخچه سینمای ایران، معرفی فیلم های ساخته شده ایرانی به همراه کلیه اطلاعات مربوط به آنها (عوامل فیلم، مشخصات فنی، خلاصه فیلم، بیوگرافی و سوابق هنری سینماگران ایرانی) از سال پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون می باشد، بزرگترین گالری عکس سینمایی (شامل عکسهای صحنه ،پشت صحنه و پوستر) برای فیلم‌ها، افراد و جشنواره ها، گزارش کامل از نتایج جشنواره های داخلی و بین‌المللی و رویدادهای روز آن، امکان دسترسی به اطلاعات روز سینماهای تهران به طور کامل،  بخش آرشیو عکس شامل عکس فیلم، پشت صحنه فیلم و هنرمندان می شود.

وی اضافه کرد: همچنین پرونده کامل (شامل قوانین و مقررات، فیلم‌ها، جوایز، تصاویر و…) از اطلاعات مربوط به جشنواره‌های مهم سینمایی کشور مانند: جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان، جشن خانه سینما، جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، جشنواره بین المللی فیلم رشد در این بانک گردآوری شده و پرونده فیلم‌های سینمایی به تفکیک سال تولید از ۱۳۰۹ تاکنون در آن ارائه شده است.

رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری با بیان اینکه دسترسی به اطلاعات شرکت‌های تولید و پخش از دیگر خدمات این مرجع اطلاعاتی سینمای کشور است و فهرست کاملی از معرفی شرکت‌ها به همراه آدرس و شرح فعالیت‌ها در آن ارائه شده است. همچنین، اطلاعات مربوط به اعضای صنوف مختلف سینمایی در آن تهیه و تجمیع شده به عنوان مثال: آمار و اطلاعات تعداد چهار هزار و ۲۷ نویسنده، چهل و هفت هزار و ۵۲۲ بازیگر، سه هزار و ۸۱۴ تهیه کننده سینما قرار گرفته و آمار بقیه صنوف مثل صدابردار، منشی صحنه، تدوین و… نیز ارائه شده است.

وی خبر داد: این بانک آمادگی دریافت اطلاعات جدید سینماگران و فعالان این عرصه دارد و به طور قطع، با سیر تحول و توسعه آن و اعمال تغییرات ساختاری و گرافیکی مرجعیت آن مضاعف هم خواهد شد.

شایان ذکر است بانک جامع اطلاعات سینمای ایران «سوره سینما» در آدرس اینترنتی www.sourehcinema.com [2] در دسترس عموم است.