- سوره سینما - http://www.sourehcinema.ir -

آیین افتتاح مستند «کیارستمی و عصای گمشده» در موزه سینما برگزار شد

kiarostami-asaye-gomshode

به گزارش سوره سینما [1] به نقل از روابط عمومی فیلم مستند «کیارستمی وعصای گمشده»، در ابتدای این مراسم بهروز نشان تهیه‌کننده فیلم ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر در مراسم گفت: بسیار خرسندم که امروز و در کنار شما دوستان شاهد اکران فیلم «کیارستمی و عصای گمشده» هستم و بیشتر از این موضوع خوشحالم که قبل از نمایش این فیلم در کشورهای خارجی توانستیم با حمایت های گروه سینمایی «هنر و تجربه» نخستین اکران را در ایران داشته باشیم.

وی ادامه داد: جای این فیلم در گروه هنر و تجربه بود، جایی که مطمئنم فیلم به دست مخاطب واقعی می رسد. همان هایی که جامعه هدف ما هستند، سینماگران و علاقه مندان شریف سینما.

محمودرضا ثانی کارگردان فیلم مستند «کیارستمی وعصای گمشده» درباره ساخت این مستند گفت: واقعیت این است که در ابتدای ماجرا برای ساخت فیلم با کیارستمی همراه نشدم. قرار بود یک کارگاه ۲۵ نفره از دانشجویان با حضور کیارستمی برگزار کنیم و به همین نیت راهی سفر شدیم. از همان آغاز سفر کیارستمی از من پرسید چرا دوربین را روشن نمی کنی؟ من هم روشن کردم به گمان اینکه فیلم ها را برای خودش می خواهد. خلاصه اینکه در تمام مدت همراهی با کیارستمی مدام در حال فیلم گرفتن بودم و در آخر کیارستمی به من گفت که به ایران برگشتی در اولین فرصت این فیلم ها را مونتاژ کن تا برای آیندگان به یادگار بماند. اما بعد از رفتن این فیلسماز فقید سینمای ایران دیگر دس و دلم به مونتاژ فیلم نرفت تا اینکه بهروز نشان دوست و رفیق و همراه من گفت تا کی می‌خواهی کار را به تعویق بیاندازی و از من خواست سعی‌ام را برای مونتاژ فیلم بکنم و همت او بود که فیلم به سرانجام رسید.

نویسنده کتاب «عباس کیارستمی و درس‌هایی از سینما» ادامه داد: بعد از آن هم چون زبان اسپانیایی می دانستم برای ساختن دیدن گابریل گارسیا مارکز با کیارستمی همراه شدم. او قصد داشت از کتاب « خاطرات دلبرکان غمگین من» او فیلم بسازد و در ادامه کارگاه های آموزش فیلمسازی هم برگزار شد که بخش هایی از نوع نگاه کیارستمی به آموزش را در آن مشاهده می کنید.

در ادامه این مراسم ابراهیم حقیقی طراح پوستر و گرافیست سینمای ایران که طراحی پوستر فیلم مستند «کیارستمی و عصای گمشده» را انجام داده است، با بیان نوع نگاه کیارستمی به سینما گفت: عباس کیارستمی راه و روش متفاوتی در سینما داشت و در این عرصه نه دنبال سرگرم کردن مخاطب و نه دنبال فروش زیاد از صنعت سینما بود و خوشبختانه محمود ثانی با ساخت این فیلم مستند توانست این وجه از نوع نگاه کیارستمی به سینما را به ثبت برساند.

وی ادامه داد: به بهروز نشان و محمودرضا ثانی که موفق شدند به گوشه دیگری از زندگی عباس کیارستمی نوری بتابانند، تبریک می‌گویم و این فیلم به یادگار برای آیندگان ما خواهد ماند. این فیلم حاصل حضور کیارستمی در کلاس‌های درس فیلم‌سازی او در اسپانیا و کلمبیا است و گویی این وجه از کیارستمی یعنی آموزش سینمایی او برای ما مغفول مانده بود. کلاس‌های فیلم‌سازی کیارستمی از گونه مرسوم آموزش با هنرجویانی که کنکور می‌دهند و در کلاس حاضر می‌شوند، نیست

این طراح گرافیک و عکاس در پایان با بیان این مطلب که کیارستمی در آموزه های خود قصد نداشت تکنسین تحویل سینما دهد گفت: همانطور که اشاره کردم درس‌ها و ورک‌شاپ‌هایی که برای هنرجویانی برگزار می شود بسیار متفاوت بود او دانشجویان علاقمند به سینما را انتخاب می کرد تا درس دهد چراکه کیارستمی نمی‌خواست تکنسین سینما تربیت کند وسعی می‌کرد به دانشجویان تفکر کردن را بیامورد.