سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۱ بهمن ۱۴۰۴ در ۱۱:۳۷ ب.ظ چاپ مطلب
نشست فیلم «مولا» برگزار شد؛

این فیلم افتخار سینمای ایران است

Neshast-Mola1

عباس لاجوردی کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده فیلم سینمایی «مولا» مطرح کرد که این فیلم افتخار سینمای ایران است.

به گزارش سوره سینما، نشست خبری فیلم سینمایی «مولا» با حضور عباس لاجوردی کارگردان، تهیه‌کننده و نویسنده، محمد تأمینی مدیر جلوه‌های ویژه و کارگردان هوش مصنوعی، امیرحسین مؤمنی رئیس گروه هوش مصنوعی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری، عارف نامور مدیر فیلمبرداری و حسین پوریده بازیگر فیلم برگزار شد.

عباس لاجوردی بیان کرد: ما هر روز دنیای هوش مصنوعی را رصد می‌کردیم. در این حوزه باید به روز باشید‌، در دنیا رصد کردیم و متوجه شدیم هیچ فیلم سینمایی با هوش مصنوعی ساخته نشده است. برخی فیلم‌ها تنها پلان‌هایی از هوش مصنوعی را دارند اما بخش اعظمی از فیلم ما با هوش مصنوعی بود و بخشی از فیلم هم رئال بود.

وی اضافه کرد: در مقطعی در کشور اینترنت قطع شد. در حالی که تمام پروژه ما با اینترنت بود. ما سریال‌های ساخته شده با هوش مصنوعی را هم رصد کردیم و متوجه شدیم تنها برخی پلان‌ها را با هوش مصنوعی ساخته‌اند یا فیلمی را گوگل ساخته بود و تبلیغات زیادی برایش کردند اما دیدیم تنها چند دقیقه از آن با هوش مصنوعی ساخته شده بود در هوش مصنوعی محدودیت‌هایی وجود دارد و وقتی وارد فضای حرفه‌ای می‌شوید دچار مشکل می‌شوید.

Neshast-Mola4

این کارگردان تصریح کرد: من این کار را افتخار برای سینمای ایران می‌دانم و سینمای ایران از این به بعد می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد. حتی اگر نمونه‌های خارجی را هم ببینید متوجه می‌شوید سطح این فیلم خیلی بالاست.

تأمینی در ادامه با مقایسه اولین پروژه هوش مصنوعی در کن با این فیلم گفت: تفاوتش با این فیلم این است که ما تئوری‌های زیباشناسی را با کد نویسی ترکیب کردیم و تلفیقی از این دو مؤلفه را داریم. ما امروز در ایران افرادی را داریم که با هوش مصنوعی تیزر خوبی می‌سازند اما نمی‌توانند سکانس درآوردند.

Neshast-Mola2

مؤمنی هم مطرح کرد: ما در ابتدای یک راه پر چالش، جذاب و یک انقلاب فناورانه در حوزه رسانه هستیم. «مولا» به عنوان اولین فیلم تاریخی ساخته شده با هوش مصنوعی، یک اثر نوآورانه و کار اول است. قطعاً این کار بی‌عیب نیست اما این فیلم حاصل شجاعت، ریسک‌پذیری و اعتماد بود.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی این فرصت را ایجاد می‌کند که با هزینه کم و سرعت بالا فیلم‌های خوب بسازید، فیلم‌هایی که قبل از آن باید با هزینه بالا و با زمان زیاد می‌‌ساختید. هوش مصنوعی امروزه فرصت زیادی در یافتن ایده و تولید فیلم‌نامه، تدوین، انتشار و… ارائه می‌دهد و می‌تواند این بخش‌ها را متحول کند و ما هنوز وارد این مسیرها به شکل جدی نشدیم.

Neshast-Mola3

پوریده بازیگر این فیلم گفت: من به زبان عربی آشنایی دارم چون خیلی به کشور‌های عربی سفر می‌کنم و درباره فرقه‌های وهابیت و داعش مستندهایی هم تولید کرده‌ام.

نامور اظهار کرد: بزرگترین چالش ما سرعت عمل در بخش رئال بود. این اجرا و سرعت عملی که نیازمند گروه تولید بود ما را از آن فرم هنری ماجرا که مد نظر بود، دور کرد.

در ادامه نشست لاجوردی گفت: سال‌هاست در مستندها و دیگر آثار روی سوژه‌های دینی کار می‌کنم. برای این فیلم هم تحقیقات سنگینی درباره این موضوع داشته‌ام. خیلی از لوکیشن‌ها را از نزدیک دیدم.‌ همه فیلم مبتنی بر مستندات است.

 

وی ادامه داد: هرچه درباره امیر مؤمنان کار کنیم کم است و نمی‌شود که درباره ایشان حرف نزنیم.

لاجوردی درباره مشاوران دینی گفت: مشاوران ما از طرف بنیاد بین‌المللی امیرالمؤمنین و کارشناسانی بودند که تخصصشان در این حوزه بود.

وی اضافه کرد: ما در این تصاویر سعی کردیم تاریخ را هم نشان بدهیم.

مؤمنی در پایان گفت: ۹ ماه تولید فیلم طول کشید و ابزارهایی که دوستان استفاده می‌کردند به‌روز شد. امیدوارم سال آینده چند فیلم با هوش مصنوعی در جشنواره داشته باشیم.


پاسخ دهید