سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۱ شهریور ۱۳۹۲ در ۲:۵۰ ب.ظ چاپ مطلب
بازگشایی خانه سینما در روز ملی سینما/

سازمان سینمایی کوچک می‌شود/ اولین دیدار ایوبی با اهالی رسانه

ayubi-cinema

مراسم بازگشایی خانه سینما امروز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی برگزار شد.

مراسم بازگشایی خانه سینما امروز پنجشنبه ۲۱ شهریورماه با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی برگزار شد.
سوره سینما- امروز پنجشنبه و در روز ملی سینما تعداد قابل توجهی از سینماگران، نمایندگان مطبوعات و مدیران و مسئولان در خانه سینما جمع شدند تا در کنار حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی آغاز به کار مجدد این نهاد صنفی را جشن بگیرند. حجت‌الله ایوبی در اولین مواجهه رسمی با نمایندگان رسانه ها مدیری مدبر و هوشمند نشان داد. ایوبی در عین حال که برنامه هایش را با لحنی قاطع و از روی درایت و آگاهی اعلام کرد، نشان داد برخلاف تصورات موجود اوضاع سینما را می شناسد و به مشکلات چند ساله آگاه است. با توجه به جو عمومی در نشست خبری امروز به نظر می رسد رئیس تازه سازمان سینمایی از آزمون دشوار دیدار با نمایندگان رسانه ها به شکلی مثبت و با نمره قبولی بیرون آمد. دیدار در روز ملی سینما و سخن گفتن درباره اهمیت نهادهای صنفی در جامعه امروز و تاکید بر پرهیز از تصدی گری دولت در امور صنفی از امتیازهای برنامه ایوبی بود.
ایوبی در سخنانش با اشاره به روز ملی سینما گفت: مسئولیت ویژه در این عرصه را بسیار فرصت مهمی برای خدمت به اهالی سینما می دانم و نباید این زمان را از دست بدهیم؛ چراکه فرصت ها به سرعت می گذرد. می دانم به شما چه گذشته است و چه روزگار سختی داشتید، امروز در روز ملی سینما این همدلی و نشاط را جشن می گیریم.

وی افزود: می دانم همه چیز برای رفتن به سوی فردا فراهم است، وقتی همه شما در کنار هم باشید همه چیز آباد خواهد شد. از همه اصنافی که با وجود اختلاف دیدگاه، امروز برای این همدلی دست به دست هم دادند تا این مراسم باشکوه تر برگزار شود، تشکر می کنم.

رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: خوشحالم از اینکه همه اهالی خانه سینما با بازگشایی این خانه دوباره بازگشتند و مردم نیز در این خوشحالی شما قطعا شریک هستند. همچنین نظام جمهوری اسلامی که این سینما را پرافتخار می داند نیز بدون تردید در این شادی شریک است. همانطور که می دانید این سینما ملی است و مورد علاقه همه مردم است و جهان نیز به این سینمای ایران افتخار می کند.

وی افزود: در سفرهایی که داشتم متوجه شدم جهان اسلام نیز به سینمای ایران افتخار می کند و سینمای ایران و جهان نیز چشم امیدشان به شماست. ما باید قدر سینمای ایران را بدانیم. اگر شما سینماگران سازمان سینمایی و مدیریت آن را خانه و دوست خود بدانید، قطعا قدم های خوبی برمی‌داریم.

ایوبی در ادامه عنوان کرد: ما باید با این پشتوانه عظیم خانه سینما، با همه سلیقه ها همراه باشیم و این مهمترین حرکت در مدیریت است. اگر سینما در گذشته دچار مشکلاتی شد و شاید مدیریت نیز می توانست بهتر باشد ولی شرایط آن فراهم نشد، به این دلیل بود که اصناف در کنار سینمای ایران نبودند. اما امروز همه این همدلی را پذیرفتند.

رئیس سازمان سینمایی در پایان سخنان خود تاکید کرد: امیدوارم سیمرغ سینمای ایران به پرواز درآید؛ چراکه جهان و مردم ایران منتظر شما هستند، امیدوارم مشکلات این سینما نیز زودتر حل شود. وعده ما برای صحبت کردن در ارتباط با چالش های سینما روزهای دیگر است، امروز این حضور پرنشاط شما بهترین هدیه به شمار می رود من بازگشایی خانه سینما را به اهالی آن تبریک می گویم.

وی در ادامه با اشاره به اخبار منتشر شده در یک ماه اخیر در رسانه ها گفت: خوشبختانه علاوه بر حضور گرم سینماگران، رسانه ها نیز در این راه کنار مدیریت سینما و سینماگران بودند و با مطالعه تیترها، نوشته ها و اخباری که منتشر می شد متوجه شدم که اهالی رسانه هم در این اجماع نانوشته شریک هستند و با تمام وجود سعی در حل این مشکل کوچک و البته آزاردهنده دارند.

ایوبی تاکید کرد: از همین جا درخواست می کنم که در شیوه حل مسائل سینمایی عاقلانه و متعهد حرکت کنیم و رعایت شرط انصاف را نیز در خاطر داشته باشیم.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه صحبت های خود بیان کرد: سینمای کشور احتیاج به حمایت دارد و این حمایت تنها از سوی سازمان سینمایی و مدیریت سینمایی امکان پذیر نیست بلکه حمایت شخص وزیر را نیز می خواهد.

وی یادآور شد: البته علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مدت بیشترین تلاش و وقت خود را صرف شنیدن مسائل و مشکلات سینماگران کرد و بنده از همین تریبون سلام وزیر ارشاد را به همه سینماگران می رسانم.

ایوبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روزی که قرار بود در این سمت مهم و حساس قرار بگیرم درجه اهمیت این سمت را می دانستم اما حساسیت موضوع سینما را به معنای واقعی در این چند وقت درک کردم. مسئله خانه سینما خار کوچکی در بدنه سینمای ایران بود که هم فعالیت سینماگران و هم سیاست گذاری های مدیران سینمایی را مختل کرده بود و خوشبختانه آغاز فعالیت های رسمی سازمان سینمایی با روز ملی سینما همراه شد و من این همزمانی را به فال نیک می گیرم و هر تلاشی می کنم تا مشکلات خانه سینما حل شود.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه با اشاره به این مطلب که حل مشکل خانه سینما به مدیریت سینما کمک خواهد کرد، گفت: حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم هنگام آغاز به کار دولت یازدهم بر این نکته تاکید کرد که دولت تنها با کمک گروه های مختلف در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و همراهی مردم می تواند چهره موفقی داشته باشد. از همین رو با استناد به صحبت های رئیس جمهور می توان نتیجه گرفت که سینما هم از این قاعده مستثنی نیست.

این مدیر فرهنگی و هنری افزود: نظام ما، نظام مردم سالاری دینی است. نظامی که همه دنیا به داشتن آن غبطه می خورند و این نظام تنها با مشارکت و همراهی مردم شکل گرفته است. در این بین حضور مردم تنها با صنوف معنا پیدا می کند که اگر این صنوف در کنار مدیریت های مختلف باشند قطعا کمک رسان خواهند بود. برای همین حل مشکل خانه سینما و بازگشایی این نهاد صنفی برای من به عنوان رئیس سازمان سینمایی نیز راهگشا خواهد بود چراکه در کنار همه سینماگران و مشاوره هایی که می دهند می توانیم یک خانه سینمای خوب داشته باشیم.

وی تصریح کرد: بازگشایی خانه سینما از این جهت مهم است که مدیریت سینمایی به عنوان مشاور خوب به اصناف برای حل مشکلات و چالش های سینمایی یاری می کند.

ایوبی معتقد است حل مشکل خانه سینما از این جهت مهم انست که اعتماد از دست رفته بین مدیران سینمایی و سینماگران ترمیم می شود، البته اعتماد دیوار بلندی است که باید آجر به آجر آن روی هم قرار گیرد تا این اعتماد شکل گیرد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: برای اینکه این اعتماد پایدار بماند باید مدیریت شفاف داشته باشیم و من قول می دهم در تمام دوره های مختلف فعالیتم، شفاف سازی کنم چرا که سینما سه پایه حکومت، مردم و فرهنگ تصویری را به هم پیوند می دهد. به همین دلیل حکومت ایران سهم خودش را از سینما می خواهد و مردم هم به همین ترتیب حق خود را از سینما می خواهند و از سوی دیگر جامعه سینمایی امنیت شغلی و روانی را هم از جانب نظام و هم از جانب مخاطبان خود طلب می‌کند. از همین رو تلاش می کنیم در دولت تدبیر و امید، امنیت شغلی و روانی سینماگران را از یک سو و انتظارات حکومت و مردم را از سوی دیگر تامین کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که دولت باید پشت مردم بایستد، گفت: اعتقاد راسخ دارم که در سینما مدیریت باید در همه حوزه ها حامی فعالیت های مربوطه باشد و سینما هم به همین منوال. به این معنی که اگر مجوزی صادر می شود مدیر سینمایی وظیفه دارد پشت سینماگر خود بایستد و دقت کند تا مجموع فعالیت ها به درستی به انجام برسند.

ایوبی صحبت های خود را با تأکید بر حمایت دولت از بخش خصوصی ادامه داد و گفت: دولت اگر وارد کار می شود نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند بلکه باید به گونه ای عمل کند که بخش خصوصی از حمایت کامل برخوردار باشد و در سایه این حمایت، امنیت روانی بخش خصوصی نیز تامین می‌شود.

این مدیر سینمایی به حمایت از تهیه کنندگان بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: همه تهیه کنندگان بخش خصوصی عزیز هستند چرا که اگر این تهیه کنندگان سرمایه های خود را در جای دیگر خرج می کردند قطعا به نتایج بهتری می رسیدند. اما این عزیزان سرمایه های خود را برای حفظ فرهنگ و هنر ایران در حوزه سینما هزینه کردند، بنابراین باید به آنها احترام گذاشت و حمایت ویژه کرد.

وی در صحبت‌هایش با اشاره به حضور مخاطبان در سینمای ایران، گفت: همیشه حضور اندیشه و تجارت در کنار هم نتیجه بخش است. به همین دلیل باید برای جلب رضایت مخاطب و همچنین بالا بردن چرخه اقتصادی سینما به عنوان هنری پرهزینه دو وجه تجارت و اندیشه را کنار هم داشت.

ایوبی در پایان این بخش از صحبت های خود متذکر شد: در حال حاضر نمی خواهم اعلام مواضع کنم اما معتقدم همان گونه که پرداخت صرف به سینمای اندیشه مدارانه راه به جایی نمی برد، پرداخت مطلق به سینمای گیشه هم موفق نخواهد بود. درست مثل اینکه اگر همه ادبیات ایران حافظ بود دیگر حافظ معنایی نداشت بنابراین فیلم های مختلف در کنار یکدیگر معنای درستی پیدا می کنند. فیلم های گیشه ای به سینمای ایران کمک بسیاری کرده‌اند که اگر همخوانی اندیشه و گیشه با یکدیگر نباشد باید در سینما را بست، چرا که مخاطب را از دست می دهیم.

ی افزود: مشکل خانه سینما فقط یک اختلاف صنفی بود اما به شکل دیگری در کل کشور نمود پیدا کرد، به صورتیکه کاندیداهای ریاست جمهوری نیز در مناظره های خود از بازگشایی این خانه صحبت کردند. این کار یعنی سیاسی شدن مساله خانه سینما.

رئیس سازمان سینمایی معتقد است اگر موضوع خانه سینما سیاسی شده به این معنی است که به خوبی مدیریت نشده است. وی افزود: خانه سینما دغدغه مشترک من و شما است. مساله خانه سینما انقلاب و ارزش ها نبود بلکه تنها یک مساله صنفی بود، اما با چنین عناوینی فقط جامعه را نگران کردند.

ایوبی با اشاره به نقش رسانه ها در مساله خانه سینما و مطالب حاشیه ای سینمای ایران گفت: اهالی رسانه بیش از اندازه به مسائل حاشیه ای سینما می پردازند. روزی که من وارد سازمان سینمایی شدم جواد شمقدری با من تماس گرفت تا تبریک بگوید، اما به دلیل اینکه تماس زیادی داشتم متوجه زنگ وی نشدم. حدود یک ساعت بعد خبر جواب ندادن تلفن را در رسانه ها خواندم. جالب است در این مدت هر شخصی که از جلوی اتاق من رد می شود خبرش در رسانه ها منتشر می شود، باید رسانه ها از دامن زدن به چنین مسائلی پرهیز کنند.

این مدیر سینمایی تاکید کرد: خانه سینما فقط مدتی به حکم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته شد و به هیچ وجه این خانه منحل نشده است و فقط این مکان تعطیل شده بود. وقتی انجمن یا موسسه فرهنگی در ثبت شرکت ها به ثبت می رسد دارای یک شخصیت حقوقی می شود که وزارت ارشاد نمی تواند آن را منحل کند و فقط قوه قضائیه این حکم را دارد. به همین دلیل تاکید می کنم که خانه سینما فقط تعطیل شده بود.

 وی در ادامه سخنان خود چنین گفت: روز گذشته حکم مکتوب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بازگشایی مجدد خانه سینما صادر شد. البته پیش از این نیز وی درباره بازگشایی خانه سینما صحبت کرده بود و از امروز فعالیت این خانه از سر گرفته شد و رسمیت پیدا کرد.

ایوبی با اشاره به تفاهمات مطرح شده در ارتباط با خانه سینما گفت: پیش از این تفاهماتی برای بازگشایی خانه سینما مطرح شده بود که بسیار خوب بود. طی این تفاهم نامه صنوفی که روند قانونی خود را طی نکرده اند باید در ارشاد این مراحل را پشت سر بگذارند، اساسنامه را امضا کنند، مدارک را تحویل دهند و با رسیدی که دریافت می‌کنند، در مجمع عمومی شرکت کنند.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: در بند دیگر این تفاهم نامه آمده بود در مجمع عمومی اساسنامه ای که بازنویسی شده، مورد تایید اعضا قرار می گیرد و در این مجمع عمومی نماینده همه اصناف حضور پیدا خواهند کرد. تاریخ برگزاری مجمع را هفته آینده اعلام خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که اصنافی که به تازگی در وزارت ارشاد جدا از خانه سینما تشکیل شده اند چه وضعیتی دارند؟، عنوان کرد: ما قطعا به زودی جلساتی را برگزار می کنیم تا با طرفین به یک توافق برسیم و تکلیف این اصناف را بعدا مشخص خواهیم کرد. فعلا ملاک ما برای برگزاری مجمع عمومی همین اساسنامه فعلی است تا اساسنامه بازنویسی شده در مجمع عمومی مورد تایید اعضا قرار بگیرد. مجمع عمومی با حضور اصناف خانه سینما برگزار خواهد شد.

ایوبی ادامه داد: از وزارت ارشاد ۳ نفر با عنوان ناظر حضور پیدا خواهند کرد و به زودی اسامی این ناظران اعلام خواهد شد. از روز شنبه این افراد در خانه سینما مستقر می شوند تا با کمک اعضای هیات مدیره فعلی و اصناف بتوانیم مجمع عمومی را برگزار کنیم. این وضعیت تا برگزاری مجمع ادامه پیدا خواهد کرد و امیدوارم با تدبیر و خرد جمعی این دو هفته نیز تا برگزاری مجمع عمومی به خوبی طی شود.

رئیس سازمان سینمایی درباره قانونی شدن صنوف عنوان کرد: همانطور که عنوان کردم نمایندگان ما که از افراد مقبول سینما هستند، تا برگزاری مجمع در این مکان حضور پیدا خواهند کرد و در خانه سینما به روی کسانی که می خواهند به ما کمک کنند، باز است. بنا نیست اصناف دولتی شوند و این موضوع با طی شدن مراحل قانونی فرق می کند. من پیش از این مسئول سازمان های مردم نهاد بودم، این سازمان های مردم نهاد نیز مراحلی را برای قانونی شدن طی می کردند ما باید این مراحل را بگذرانیم. مطمئن باشید ما می خواهیم اصناف سینمای ایران صنف باقی بمانند.

وی در ارتباط با بودجه خانه سینما و همچنین جایگاه این نهاد صنفی تأکید کرد: اگر دولتی تصمیم بگیرد خانه سینما را باز کند، قطعا هزینه آن را متقبل می شود. البته هیات مدیره خانه سینما نیز می تواند از جاهای دیگری نیز کمک بگیرد. ما یک نظام جمهوری اسلامی داریم و یک خانه سینما. خانه سینمای دو یا سه ای وجود ندارد. دوستانی که می‌خواستند خانه سینمای دو را هم برپا کنند، این موضوع را پذیرفتند.

ایوبی در ادامه صحبت هایش عنوان کرد: جشن خانه سینما هر ساله برگزار می شد اما دو دوره به دلیل مشکلاتی که در خانه سینما بوجود آمد این جشن برپا نشد. اما جشن کوتاه امسال قطعا در یادها ماندگار خواهد شد.

رئیس سازمان سینمایی در ارتباط با وضعیت این سازمان یادآور شد: ما نیاز به بازنگری سازمان سینمایی داریم. اما این سازمان به شکل فعلی باقی خواهد ماند؛ زیرا استقرار نسبی دارد. اما من به مدیریت کوچک معتقدم نه فربه، باید سازمان سبک تر شود. با شورای عالی هم مخالفتی ندارم، اما سازمان سینمایی را کوچک خواهیم کرد.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>