به گزارش سوره سینما، نشست انیمیشن «افسانه سپهر» با حضور مهدی جعفری جوزانی تهیهکننده و نویسنده، عماد رحمانی نویسنده و کارگردان، مهرداد محرابی کارگردان، آرش آقابابایی آهنگساز، معین کریمی مدیر تولید، سپهر ترابی سرپرست گویندگان، بنیامین شجاعی کارگردان هنری، بهداد باقری سرپرست رندر برگزار شد.
مهدی جعفری جوزانی نویسنده و تهیهکننده این اثر گفت: خبر مهمی برای مسئولین دارم که انیمیشن در سایه سرو نامزد اسکار است و سه انیمیشن روی پرده بودند و چهار انیمیشن در جشنواره هستند و این اتفاقات بسیار جدی و مهم است. بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان خلاق نزدیک ۲۰ ماه برای آماده کردن این اثر تلاش کردند. از سینماگران و اهالی سینما که جلوه های ویژه را در انیمیشن بیشتر جدی بگیرید. ولی دبیرخانه جشنواره هنوز نگاهی که به انیمیشن دارد، آنطور که باید نیست.
عماد رحمانی نویسنده و کارگردان این انیمیشن توضیح داد: برای دومین سال پیاپی در جشنواره هستم و هرچه بیشتر به صنعت انیمیشن توجه شود، برای سینمای ایران بهتر است. اگر حمایتهای بیشتری صورت بگیرد، قطعا اتفاقات بسیار خوبی رخ خواهد داد.
مهرداد محرابی دیگر کارگردان این اثر مطرح کرد: انیمیشن به عنوان یک مدیوم در اکثر جشنواره ها در کنار فیلم های سینمایی نگاه میکنند و خوب است که در کنار محصولات روز حضور داشته باشد.
عماد رحمانی مطرح کرد: داوری در جشنواره اگر اینطور باشد که فیلم را ببینند و در کنار سایر آثار داوری شود، برای ما راضی کننده است.
محرابی توضیح داد: یک سیمرغ برای انیمیشن کافی نیست و باید بیشتر به جنبه های مختلف آن پرداخته شود.
رحمانی در پاسخ به اینکه برخی صحنه برای کودکان خشن بود و آیا در اکرانعمومی حذف میشوند، گفت: ما اکرانهای متنوعی با حضور کودکان داشتیم و سعی کردیم ذائقهسنجی کنیم. به هرحال برای اکران عمومی جرح و تعدیلهایی خواهیم داشت و اگر صحنهای رده سنی فیلم را بالا ببرد، آن را حذف میکنیم.
جعفری جوزانی درباره اکران و جریان سازی این اثر گفت: از قبل از جشنواره اقدامات لازم برای اکران را فراهم کرده ایم و به امید خدا بعد از جشنواره خیلی زود به سراغ فراهم کردن مقدمات اکران خواهیم رفت. جشنواره فجر خاستگاه اصلی فیلمسازان است که در اینجا فیلم توسط منتقدان و عزیزان دیگر دیده می شود و برای همه صاحبان آثار خوب است که در این جشنواره حضور داشته باشند.
بنیامین شجاعی کارگردان هنری درباره استفاده از هوش مصنوعی توضیح داد: هیچ هوش مصنوعی در کار استفاده نشده است. ما در دوره ای هستیم که کودکان متفاوت تر هستند و بچه ها فیلم های سطح بالاتری نگاه میکنند و برخی سکانس ها به همین دلیل سطح بالاتری دارند.
سپهر ترابی سرپرست گویندگان مطرح کرد: صداپیشگی یک کار اورجینال خیلی متفاوت است و متاسفانه در برخی موارد به کار صداپیشهها کم لطفی میشود و جای خالی بهترین صداپیشه در جشنواره دیده می شود. ترکیبی از صداهای آشنا و جوان را در این اثر داشتیم و امیدوارم خروجی نهایی چیزی شده باشد که مخاطبان از دیدن آن لذت ببرند.
آرش آقابابایی آهنگساز گفت: حیف است که تلاش با جزئیاتی که انجام میدهیم، در این سالن شنیده نمیشود. آرزومندم سال آینده ما کار خوب پنج و یک ارائه دهیم و سالن هم کیفیت خوبی به ما ارائه بدهد. ما در ابتدا تلاش کردیم که تلفیق آرامی از موسیقی ایرانی و غربی داشته باشیم.
معین کریمی مدیر تولید این انیمیشن توضیح دارد: نکته ای که همیشه با عزیزان داریم شکل داستانگویی کارها است. آقای جعفری و رحمانی به کارهای با پروداکشن سخت اعتقاد دارند که هر کدام از سکانس ها می تواند به خودی خود زحمت یک انیمیشن را به دنبال داشته باشد. نکته ارزشمند برای من این است که اعضای کلیدی این پروژه بسیار جوان هستند. بچه هایی که ماندند و تلاش میکنند، دوست دارند آنطور که شایسته است، دیده شود. خیلی غم انگیز است که هیچ کس برای نامزدی اسکار انیمیشن ما پیام تبریک نفرستاد، چه تفاوتی با نامزدی اصغر فرهادی دارد؟
عماد رحمانی بیان کرد: در هر سالی که ما افتخار داشته باشیم در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کنیم یک کار متفاوت ارائه میکنیم. در کاری که اکنون درحال تولید هستیم نیز فضای متفاوتی از ایران روایت میکنیم.
محرابی بیان کرد: قطعا انیمیشن ها تلاش می کنند تا فرم کلاسیک و روایت ساده را جدا کنند و باید پیام را طوری به مخاطب بیان کرد که به طور غیرمستقیم تاثیر خود را بگذارد.
مهدی جعفری جوزانی توضیح داد: شمشیر و اندوه که جنس مناسباتی دارد برای محرم و صفر سال آینده اکران خواهد شد.
عماد رحمانی توضیح داد: سپهر براساس یک افسانه قدیمی ایرانی شکل گرفت و کودک سازی شد. تلاش کردیم بی زمان و بی مکان آن را روایت کنیم و تلاش کردیم در برخی پلان ها ادای دین به انیمیشن هایی که دوست داشتیم، بکنیم.
مهدی جعفری جوزانی درباره فیلمنامه گفت: مسیری برای تولید یک جریان در صنعت انیمیشن طراحی شده است و ما برای این انیمیشن منظومه محتوایی تشکیل دادیم که در مراحل مختلف تولید نقطه نظرات خود را مطرح میکردند.