سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۷ بهمن ۱۴۰۳ در ۸:۰۵ ب.ظ چاپ مطلب
نشست «ناتور دشت» برگزار شد؛

فیلم‌ ما ارتباطی به کتاب سلینجر ندارد

Kheradmandan

محمدرضا خردمندان کارگردان فیلم سینمایی «ناتور دشت» بیان کرد که این فیلم اقتباسی از رمان مشهور سلینجر نیست.

به گزارش سوره سینما، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه نشست رسانه‌ای «ناتور دشت» با حضور محمدرضا خردمندان کارگردان، مهدی فرجی تهیه‌کننده، مرتضی غفوری مدیر فیلمبرداری، حمید نجفی‌راد تدوینگر، حامد ثابت آهنگساز، میرسعید مولویان، شبنم قربانی و سیدعلی صالحی بازیگران فیلم برگزار شد.

محمدرضا خردمندان در ابتدا گفت: بعد از پنج روز از جشنواره فیلم را در کنار اهالی فرهنگ و هنر دیدم و بسیار خوشحال هستم. گرچه اتفاقی که افتاد شیرینی را تلخ کرد و جای مهمی از فیلم اتفاق افتاد.

مهدی فرجی تهیه‌کننده این اثر گفت: پیش تولید ما چون فیلمنامه چندین بار بازنویسی شد، حدود چهار ماه طول کشید و صفر تا صد اصطبل‌ها و بخش‌های دیگر لوکیشن ساخته شد. فیلمبرداری هم نزدیک به دو ماه طول کشید.

خردمندان گفت: فیلمنامه را در آخر خرداد شروع به نوشتن کردیم و سه ما نوشتن ما طول کشید.

سیدعلی صالحی بازیگر این فیلم مطرح کرد: خوشحالم بعد از سی سال حرفه‌ای برای اولین بار در جشنواره فجر حضور دارم. اولین فیلمم را با رسول ملاقلی‌پور کار کردم و بعد دیگر در سینما به ما راه ندادند. نقش بسیار پرچالشی برای من بود و چون من در زندگی واقعی پدر نیستم و تلاش کردم حس و حال پدرم را در این نقش زنده کنم.

میرسعید مولویان دیگر بازیگر این فیلم توضیح داد: درباره نامزد شدن من شما لطف دارید و در زمان بازی کردن جایزه برای من مهم نیست ولی واقعیت امر این است که دوست دارم فیلم و بازی خودم دیده شود.

خردمندان در بخش دیگر این نشست مطرح کرد: این فیلم اقتباس از داستان ناتور دشت نیست و ما از یک کانسپت که در آن رمان وجود دارد  استفاده کردیم. ناتور دشت اصطلاحی‌ست که در ادبیات کهن ما وجود دارد. ناتور به معنای نگهبان است و ما به معنی محیط‌بان گرفتیم.

مهدی فرجی توضیح داد: از دوستان حوزه هنری تشکر می‌کنم که چنین موضوعی را پیشنهاد دادند. هیچ کس در ادبیات ما با کلمه ناتور دشت مواجه نشده بود ولی همه با آن رمان خارجی آشنایی دارند.

مولویان بیان کرد: درباره کاراکتر آیهان چند نکته وجود دارد که او یک بلاهت درون خود دارد و تنها لحظه‌ای که جوش می‌آورد لحظه‌ای‌ست که جلوی حلما می‌ایستد.

این کارگردان توضیح داد: فیلم ما معمایی نیست و فرآیند اصلی فیلم و تکیه بر شخصیت پردازی فیلم درست از جایی شروع می‌شود که نقش منفی کار مشخص می‌شود. از حقیقت نمی‌شود فرار کرد و طراحی ما این بود که آدم‌ها در بحران چه مسیری را طی می‌کنند.

شبنم قربانی درباره بازی خود در این فیلم بیان کرد: افتخار می کنم که در این پروژه حضور داشتم.

حامد ثابت آهنگساز این فیلم درباره موسیقی فیلم توضیح داد: قبل از فیلمبرداری بحث مفصلی درباره موسیقی ترکمن‌صحرا داشتیم و خیلی خوب موسیقی آنجا را می‌شناسم ولی قرار نبود فیلمی بسازیم که با تمام مختصات ترکمن‌صحرا منطبق باشد.

سیدعلی صالحی توضیح داد: من نقش خود را با امام رضا (ع) بستم. از محمود دهقانی طراح گریم بسیار تشکر می‌کنم که گریم ویژه‌ای برای من درنظر داشتند.

مرتضی غفوری مدیر فیلمبرداری گفت: ما برای این فیلم بسیار زحمت کشیدیم ولی رنگ و لعاب ما در اینجا دیده نشد.

در ادامه این نشست حمید نجفی راد تدوینگر بیان کرد: ما فریم به فریم روی فیلم کار کردیم و اعتقاد نداریم که باید فیلم کم شود.

هادی حجازی‌فر در یک پیام صوتی گفت: تلاش کردم که در جمع شما باشم ولی متاسفانه مشغول فیلمبرداری هستم. خوشحالم که در این پروژه حضور داشتم. امیدوارم این فیلم را دوست داشته و از تماشای آن لذت برده باشید.

مهدی فرجی در پایان گفت: اگر قرار بر این بود که برای سال آینده همین سالن را انتخاب کنید لطفا صدا و تصویر آن را درست کنید که شایسته اهالی فرهنگ و هنر باشد.