سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ در ۱۱:۱۵ ق.ظ چاپ مطلب

دغدغه توجه به نقش زنان در جنگ رمضان/ «اسر روشنی» روی میز تدوین

Asre-Roshani

مستند «اسر روشنی» به کارگردانی معصومه کیانی تلاشی برای روایت نقش زنان ایرانی در جنگ رمضان است.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش، تصویربرداری «اسر روشنی» که از روز یازدهم اسفند ۱۴۰۴ در تهران شروع شده، به پایان رسیده و معصومه کیانی کارگردان، به‌تازگی تدوین این مستند را شروع کرده است.

کیانی درباره این فیلم می‌گوید: با شروع جنگ، آنچه برایم مهم بود و به نظرم می‌آمد کمتر دیده می‌شود نقش و تأثیر زنان در این رویداد بود. جنگ، ظاهری مردانه دارد اما سهم زنان و کودکان در این رویداد کمتر از مردان نیست، در فیلم قبلی درباره جنگ دوازده‌روزه به تأثیر کودکان از جنگ پرداختم و این بار، با آنچه در شهر و از روز نخست جنگ رمضان می‌دیدم، این حضور زنانه مهم بود که باید ثبت می‌شد.

کیانی افزود: تصویربرداری را از روز یازدهم شروع کردم، به دلیل شرایط با حامد باقری تنها (تصویربردار و صدابردار) کار را شروع کردیم، یک تیم کوچک که بتوانیم به‌سرعت خودمان را به محل‌های حادثه برسانیم. تصویربرداری در شهر، بیمارستان‌ها، محله‌ها ادامه پیدا کرد و ما ثبت‌کننده نقش و تلاش زنان در این بحران بودیم.

این کارگردان و پژوهشگر گفت: آنچه از سال‌های جنگ هشت‌ساله باقی مانده و ما در دهه شصت و کودکی از تلویزیون می‌دیدیم توسط مردان ضبط و تولیدشده، شاید به همین علت نقش زنان در آن دوره کمتر به چشم می‌آید. حضور فیلمسازان زن، در فضای جنگ کمک می‌کند از منظری غیر از نگاه مردان، این پدیده بررسی و تحلیل شود. ما در جنگ هشت‌ساله هم بسیار زنان امدادگر، پرستار و حتی رزمنده داشتیم که فراموش شده‌اند، در جنگ رمضان حضور پرقدرت زنان در کادر درمان، هلال‌احمر و آتش‌نشانی، قابل ستایش است.

معصومه کیانی در جنگ دوازده‌روزه مستند کوتاه «سکانس آخر» را کارگردانی کرده بود.