سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۵ مرداد ۱۳۹۱ در ۸:۵۱ ب.ظ چاپ مطلب
توضیح سازمان سینمایی سوره/

حوزه هنری بر حق قانونی خود در اکران فیلم‌ها اصرار دارد

حوزه هنری بر حق قانونی خود در اكران فیلم‌ها اصرار دارد

حوزه هنری بر حق قانونی خود در اکران فیلم‌هایی که با صاحبان آن‌ها قرارداد دارد، مصر است.

حوزه هنری بر حق قانونی خود در اکران فیلم‌هایی که با صاحبان آن‌ها قرارداد دارد، مصر است.

سوره سینما : سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنری در واکنش به فضای سینما و مشکلات اکران در یادداشتی مواضعش را بیان کرده است. در این یادداشت می خوانیم: سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنری به دلیل توافقی که با وزیر ارشاد دکتر سید محمد حسینی مبنی بر خودداری از اظهارنظرهای رسانه ای داشته، در روزهای اخیر درباره مسائل اکران، حاشیه های آن و عملکرد غیرقانونی شورای صنفی نمایش واکنش و موضع گیری نداشت، اما نامه جمعی از صاحبان فیلم های اکران عید فطر و درخواست آنها برای پایان دادن به مسائل و اختلاف‌های موجود ارائه توضیحاتی را ضروری می سازد.

شرایط موجود سینمای ایران به گونه ای است که در این آشفته بازار حقوق صاحبان فیلم، مخاطبان سینما و دلسوزان این هنر – صنعت نادیده گرفته می شود، سازمان سینمایی و زیر مجموعه های آن از جمله شورای صنفی نمایش، در برخوردی غیرقانونی و غیراخلاقی صاحبان فیلم ها را تحت فشار قرار داده، با استفاده از امکانات دولتی آنها را وادار به پذیرفتن خواسته‌هایشان می سازند.

سازمان سینمایی سوره علاقمند به اکران بی قید و شرط فیلم‌های سینمایی «کلاه قرمزی و بچه ننه»، «ضد گلوله» و «بی خداحافظی» در سینما آزادی، استقلال و زیرمجموعه‌های این دو سینما در تهران و شهرستان‌ها است، همانند سال‌های گذشته این سازمان طبق مقررات به تعهداتی که در قبال فیلم‌ها، تهیه‌کننده‌ها و پخش کننده‌ها دارد پای‌بند است و استفاده از ظرفیت‎‌های سینماهای حوزه هنری برای رونق دادن به مجموعه سینمای ایران را از وظایف خود می‌داند. اما شورای صنفی مصر است تا حقوق مسلم این سازمان و خواسته صاحبان فیلم ها را زیر پا بگذارد.

ناگوار است که در نظام جمهوری اسلامی و در فضای فرهنگی شرایط به گونه ای رقم خورده که نهادی که از ارزش ها و پاسداری از اخلاق، معنویت و نهاد خانواده صحبت می کند، مورد تمسخر قرار گرفته تا از آرمان هایش عقب نشینی کند. امکانات دولتی برای ایجاد فضایی صرف می شود که حاصلی جز تهمت زنی و رواج بی اخلاقی ندارد. شرایط به گونه ای پیش رفته که اختیارات و امکانات دولتی برای فسخ قرارداد صاحبان فیلم با سینماهای حوزه هنری هزینه می‌شود و کمک های مالی به این سینماگران به شرطی تعلق می گیرد که همسو با اهداف سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش حرکت کنند. حواله نمایش فیلم به سینما آزادی داده نمی‌شود و حتی فیلم های ارزشی در این جدال آسیب می‌بینند. امروز سرمایه دولتی برای رویارویی با یکی از نهادهای دیرپای فرهنگی، انقلابی صرف می‌شود که تنها خواسته اش صیانت از سینمای ارزشی و بنیان مقدس خانواده است.

در این فضا است که شورایی که وظیفه اش سامان دادن به وضعیت اکران فیلم ها و برنامه ریزی برای رونق سینماها و جذب مخاطب است، عرصه ای برای تنگ نظری و اعمال فشار بر بدنه سینمای ایران شده و هر روز این وضعیت پیچیده تر می شود. سازمان سینمایی سوره همچنان بر حفظ اهداف و آرمان‌های خود اصرار دارد و هدف خود را حفظ سینمای سالم، ارزشمند و اخلاق مدار می داند، اگرچه زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد پا را از محدوده قانون فراتر می گذارند و سینمای ایران را رو به تعطیلی می‌برند، اما بر عهده همه نهادها و سازمان های فرهنگی و هنری است که در مقابل این بی قانونی واکنش نشان داده و مانع پایمال شدن حقوق معنوی و مالی صاحبان فیلم شوند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>