سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۹ تیر ۱۳۹۵ در ۱۲:۲۶ ب.ظ چاپ مطلب

سخنان قابل تامل کارگردان فیلم‌سینمایی «روز سوم»؛ از نمایش بخش‌هایی از وقایع انقلاب در تولیدات سینمایی و تلویزیونی جلوگیری می‌شود!

mohamad-hosein-latifi

محمد حسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون تصریح کرد: برخی مدیران فرهنگی از نمایش بخش‌هایی از وقایع انقلاب از طریق سینما و تلویزیون جلوگیری می‌کنند.

به گزارش سوره سینما، لطیفی در گفتگو با روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: باید در مقابل افرادی که اجازه استقرار اصول معین انقلاب اسلامی را نمی‌دهند، ایستاد و این وظیفه شامل تمام هنرمندان از جمله فیلم‌سازان و سینماگران کشور نیز می‌شود.

این کارگردان شناخته شده، برخی افراد در عرصه‌های مختلف را عامل تحریف حقایق تاریخی دانست و افزود: در طول تاریخ، اهداف و بیانیه‌های هر جنبش و انقلابی در هر کشوری همواره با معضلی به نام تحریف روبه رو بوده است؛ اما موضوع قابل توجه، اهداف پشت پرده اینگونه اقدامات است که از منغعت و سودهای شخصی بر می‌خیزد.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «صاحبدلان» با ابراز تاسف در خصوص وجود احتمالی تحریف در تبیین برخی ارزش‌های انقلاب اسلامی در جامعه اسلامی مد نظر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری اظهار داشت: بعد از گذشت چندین سال از پیروزی انقلاب اسلامی و وضع قوانین بسیار پیرامون این انقلاب به عنوان یک جنبش همگانی، همچنان در اجرای برخی از اصول آن دچار کاهلی و کوتاهی هستیم که این به عملکرد ضعیف و البته تحریف شده فعالان فرهنگی باز می‌گردد.

لطیفی در همین رابطه افزود: برخی از مدیران فرهنگی از نمایش بخش‌هایی از وقایع انقلاب اسلامی جلوگیری می‌کنند و این نمونه بارز نادیده گرفتن بسیاری از ارزش‌های حقیقی و انقلابی کشور است .

کارگردان فیلم‌سینمایی «روز سوم» در خصوص وظیفه هنرمندان و سینماگران در قبال بیان آرمان‌های انقلابی کشور و اندیشه‌های اصیل امام راحل (ره) گفت: ما با اهداف بزرگی دست به انقلاب زدیم اما باید این واقعیت تلخ را قبول کنیم که همچنان در دستیبابی به آن آرمان‌ها دچار مشکل هستیم و باید با کمک اهالی فرهنگ مانند سینماگران این موضوع را درک کرده و تلاشی مجدد را آغاز کنیم.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «وفا» ممارست در عبور فیلمسازان از برخی موضوعات کلیشه‌ای در جهت بیان حقیقی‌تر موضوعات انقلابی و دفاع مقدس را در همراه کردن جامعه با این مهم موثر دانست و با ذکر مثالی فیلم «ایستاده در غبار» را نمونه این نگاه جسورانه معرفی کرد و گفت: فیلم «ایستاده در غبار» دست به نمایش خط قرمزهایی زده که تا قبل از آن در بند سانسور جای می‌گرفت؛ در حالی که این فیلم توانست با بیان برخی از وقایع بازگونشده دوران دفاع مقدس و زندگی یک سردار جنگ مخاطبان بسیاری را جذب سینمای ملی کشور کند.

این کارگردان همچنین، در خصوص آفرینش و پرورش قهرمان و شخصیت‌هایی مانند شهدا در آثار سینمایی تاکید کرد: اگر خواستار جذب بیشتر جامعه جوان کشور به سیرت شهدای وطنمان به عنوان یکی ارزش‌های انقلاب و تفکرات مورد تاکید رهبران آن هستیم باید با پرهیز از بازنمایی اسطوره‌وار آنها، در پرداخت شخصیت‌های این دسته از قهرمانان انقلاب ابتدا به اصل موضوع انسانیت رجوع کرده و سپس آن را در بستر مباحثی مانند جنگ و دفاع مقدس به نمایش بگذاریم.

وی در همین زمینه اضافه کرد: در واقع در قصه این انسان و ویژگی‌های اوست که ایجاد کننده درام است نه حادثه و لذا فیلم با این روش در نهایت به همذات‌پنداری مخاطب منجر می‌شود.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «سفر سبز» با اعتقاد به اینکه مجموعه سینمای دفاع‌مقدس و مقاومت در بازنمایی مفاهیم انقلابی موفق عمل کرده است؛ خاطر نشان ساخت: تا به امروز این جشنواره‌ها به طور مستمر برگزار شده‌اند اما مانند رفتاری که نسبت به بسیاری از داشته‌هایمان داریم؛ زمانی به تاثیر مثبت جشنواره مقاومت و دفاع‌مقدس پی می‌بریم که در برگزاری آنها وقفه‌ای ایجاد شود. لذا ضرورت دارد که این اقدام با حمایت همه جانبه پی‌گیری شود.

محمد حسین لطیفی در خاتمه با ذکر چند راهکار در جهت ارتقای کیفی جشنواره‌ها بیان کرد: می‌توانیم با در نظر گرفتن چند برنامه به راهبردی‌تر کردن جشنواره‌ها کمک قابل توجهی کنیم؛ به طور مثال می‌توان با برگزاری نشست‌های تخصصی و دعوت از افراد حقیقی که خود جریاناتی مانند انقلاب، جنگ و دفاع‌مقدس را درک کرده‌اند و یا در آن حضور داشته‌اند؛ کمک کرد تا جوانان، اصل وقایع انقلاب را به طور ملموس‌تری درک کنند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>