سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۴ آذر ۱۳۹۵ در ۴:۳۰ ب.ظ چاپ مطلب

پخش مستند پرتره ناصر ممدوح با نام «مرد لبخند» از شبکه مستند

marde-labkhand

شبکه مستند سیما مستند پرتره ناصر ممدوح با نام «مرد لبخند» ساخته ابوالفضل توکلی را در روز میلاد پیامبر (ص) برای پخش در نظر گرفته است.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، ابوالفضل توکلی کارگردان مستند «مرد لبخند» درباره این پرتره استاد ناصر ممدوح توضیح داد: وقتی ساخت مستند استاد ایرج رضایی با نام «زاده مهر» را به پایان رساندم، از خود استاد مشاوره خواستم تا بگویند به نظرشان بهتر است فیلم بعدی درباره چه کسی باشد. ایشان هم ناصر ممدوح و غلامعلی افشاریه را پیشنهاد داد و تاکید کرد این دو به جز اینکه جزو بزرگان عرصه دوبله هستند، از بزرگان اخلاق در این هنر نیز به حساب می آیند.

وی افزود: در ادامه جلسه ای با ناصر ممدوح داشتم و قراری گذاشتم تا فیلمهای قبلی را که درباره هم صنفی هایش تولید شده بود از جمله «آقا جلال و مستر رابرت» و «زاده مهر» را به ایشان دادم. استاد ابتدا شکسته نفسی می کرد و از من می خواست از هنرمندان دیگری فیلم بسازم و دوباره سراغ او بروم. اما در نهایت خداراشکر پذیرفتند کار را شروع کنیم.

توکلی یادآور شد: از آنجایی که همسر آقای ممدوح کسالتی دارد و در خانه استراحت می کند، می دانستیم او خیلی نمی تواند وقتش را در اختیار ما بگذارد. بنابراین نهایت استفاده را از زمانی که در کنار او بودیم داشتیم و سعی کردیم بیشترین مطالب را بیان کنیم تا حق مطلب ادا شود. همچنین در این اشاره ای به افرادی که در قید حیات نیستند داشتیم و از آن جمله یادی از عطاالله کاملی کردیم و از محمد علی زرندی که دوبلور نورمن ویزدوم در ایران بود، سخن به میان آوردیم.

این مستندساز ادامه داد: ممدوح زمانی که در جوانی برای ارائه طرح یک فیلمنامه به استودیوی مهدی میثاقیه تهیه کننده قدیمی سینما می رود، میثاقیه به او می گوید صدای خوبی دارد و از عطالله کاملی از بزرگان دوبله می خواهد از ممدوح تست بگیرد. اما وقتی کاملی صدای او را می شنود می گوید او احتیاج به تست ندارد و برای دوبله خوب است. آن استودیو بعدها به ساختمان شماره دو فارابی تبدیل شد که البته اکنون تعطیل است و ما برای تداعی خاطرات ممدوح به آنجا رفتیم و تصویربرداری داشتیم.

وی تصریح کرد: همچنین ممدوح نمایشی را در تالار اسوه فعلی و کسرا سابق که واقع در پیچ شمیران است همراه با پرویز بهرام اجرا کرده بود که به این  لوکیشن هم سر زدیم. همچنین برای تصویربرداری به سینمای سروش با نام قبلی سینمای مولن‌روژ رفتیم که برادران اخوان در آنجا فیلمهای خریداری شده را دوبله می کردند.

توکلی با اشاره به تلاش برای یافتن تصاویر آرشیوی در این مستند، اظهار کرد: کوشیدیم در فیلم هم اشاره ای به گویندگی در فیلم مستند و هم دوبله در سینمای داستانی داشته باشیم. گرچه متاسفانه نسخه ای از سریالهای اولیه ممدوح که در تلویزیون خصوصی آن موقع دوبله شده بود، وجود ندارد.

کارگردان «مرد لبخند» همچنین از مرور حضور ممدوح به عنوان بازیگر در فیلمهای سینمایی و پس از انقلاب در چندین سریال نام برد و گفت: او ضمن همکاری با کارگردان هایی  چون داریوش فرهنگ و سیروس مقدم، اجرای برخی برنامه ها از جمله مسابقه «حدس بزنید»، «۱۰۱» و «هنر دوبله» در سری اول و سوم را برعهده داشته که تصاویری از آنها را در کار تماشا می کنیم.

وی ادامه داد: بخشهایی از مستند در خانه ممدوح تصویربرداری شده و با دو پسر ایشان از جمله آبتین ممدوح که دوبلور و دکتر دامپزشک است و پسر بزرگتر او که مهندس ساختمان است گفتگو کرده ایم و شاهد حضور همسر او نیز در این بخش هستیم.

توکلی در پایان درباره دلیل انتخاب این عنوان برای مستند تازه اش توضیح داد: ممدوح در فیلم همیشه لبخند به لب دارد. هرچند که آدم احساساتی است و چند بار در فیلم گریه می کند اما لبخند هم هیچوقت از لبهایش جدا نمی شود. او دل پاکی دارد و در بین دوبلور ها هم معروف است که همیشه لبخند به لب دارد.

«مرد لبخند» تولید جدید شبکه مستند سیما، شنبه ۲۷ آذر همزمان با سالروز وادت پیامبر اسلام (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) ساعت ۲۰ از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود و یکشنبه ۲۸ آذر ساعت ۱۱ بازپخش می شود.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>