سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۰ ق.ظ چاپ مطلب

بزرگداشت چهار استاد مستندساز فقید در جشنواره سینماحقیقت

bozorgdasht-haghighat

آیین بزرگداشت چهار استاد مستندساز فقید سینمای ایران، در چهاردهمین دوره‌ جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، آیین بزرگداشت این دوره‌ سینماحقیقت به ذکر نام و خاطره‌ی زنده‌یادان استاد منوچهر طیاب، خسرو سینایی، اکبر عالمی و حمید سهیلی اختصاص یافته است که امسال بصورت آنلاین برگزار خواهد شد.

* استاد منوچهر طیاب سال ۱۳۱۶ در تهران بدنیا آمد. او دانش‌آموخته‌ی رشته معماری در دانشگاه فنی وین و فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما و تلویزیون از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی اتریش بود.

طیاب از سال ۱۳۴۲ با ساخت فیلم «سفال» به حرفه‌ی مستندسازی روی آورد و طی ۵۷ سال فعالیت مداوم، نزدیک به ۱۰۰ فیلم ارزشمند میراث فرهنگی و تاریخی را کارگردانی کرد.

لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت (۱۳۹۶) آخرین اثر مستند وی بود که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شد.

* استاد خسرو سینایی متولد سال ۱۳۱۹ در شهر ساری؛ نویسنده، کارگردان سینما، مستندساز و آهنگساز ایرانی، در کارنامه‌ی هنری خود آثاری چون تهران امروز، هیولای درون، مرثیه گمشده، یار در خانه، در کوچه‌های عشق، کوچه پاییز، عروس آتش، گفتگو با سایه، مثل یک قصه، کویر خون، جزیره رنگین را به ثبت رسانده است.

وی سازنده‌ی مستندهای «میان سایه و نور» و «عبور از نمی‌دانم» برای این «مرکز» بوده است.

* دکتر اکبر عالمی متولد سال ۱۳۲۴ در شهر اهواز و فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس و دارای مدرک دکترای سینما از انگلستان بود.

او در عرصه‌ی مستندسازی، بیشتر در زمینه‌ی ساخت مستندهای صنعتی فعالیت داشت و بیش از ۳۰ اثر مستند صنعتی را برای صنایع داروسازی، پتروشیمی، نساجی و… کارگردانی و تهیه کرد.

عالمی مجری و کارشناس برنامه‌های موفق تلویزیونی «آن روی سکه» و «هنر هفتم» نیز بود.

* حمید سهیلی سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد و در طول ۴۰ سال فعالیت فرهنگی، هنری، بیش از یکصد مستند ایران‌شناسی را تهیه و کارگردانی کرد.

وی در دوره‌ی فیلمسازی خود، به همکاری با برخی بزرگان هنر ایران نظیر بهرام بیضایی، داریوش مهرجویی، آیدین آغداشلو، نادر ابراهیمی، اسماعیل میرفخرایی و… پرداخته بود.

سال ۱۳۹۸ مجموعه ۳۳ قسمتی «معماری ایرانی» حمید سهیلی که طی سال‌های ۶۲ تا ۷۱ ساخته شده بود، توسط یونسکو ثبت جهانی شد.