سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۶ خرداد ۱۴۰۲ در ۱:۱۷ ب.ظ چاپ مطلب
در آخرین روز جشنواره کن چه گذشت؟

پناهجویان سوری با کِن لوچ در کَن

Ken-Loach

«بلوط پیر» آخرین فیلم کن لوچ درباره ورود پناهجویان سوری به شهر کوچکی در شمال انگلستان، آخرین فیلم بخش رقابتی کن امسال بود که روز گذشته در جشنواره به نمایش درآمد.

سوره سینما – روز گذشته و در یازدهمین روز از برگزاری جشنواره فیلم کن، ۵ فیلم به نمایش درآمدند. «بلوط پیر» به کارگردانی کن لوچ، «واهی» به کارگردانی آلیچه رورواکرد در بخش مسابقه، «راهی برای مبارزه» ساخته فردریک تلیر، « هیپنوتیزم» ساخته رابرت رودریگوز در بخش خارج از مسابقه و «یک شب» ساخته الکس لوتز در بخش نوعی نگاه به نمایش درآمدند.

*ویم وندرس و ادامه راه فرشتگانش!

روز گذشته کنفرانس خبری فیلم «روزهای کامل» ساخته ویم وندرس نیز برگزار شد، این کارگردان گفت: «ایده ای برای سومین فیلم بلند که در ادامه «زیر آسمان برلین» و «بسیار دور، چنین نزدیک!» باشد را ندارم» (این دو فیلم درباره فرشته‌هایی نامریی و فنا ناپذیر است که در سطح شهر برلین پخش شده‌اند.)

او با اشاره به پیتر فالک و برونو گانتس، دو ستاره «زیر آسمان برلین» که هر دو از دنیا رفته اند، گفت: «به هر حال، فرشتگان من برای همیشه رفته اند. اما با این حال، «روزهای کامل» کمی به مفهوم فرشتگان نزدیکتر می شود. هیرایاما (شخصیت داستان) کمی شبیه یک فرشته است، زیرا افراد کمی او را می بینند و برای اکثر مردم نامریی است. این فیلم برای من جنبه معنوی دارد.»

همچنین کاترین بریا؛ کارگردان فیلم سینمایی «تابستان قبل» که با فیلم خود در بخش مسابقه جشنواره کن امسال حضور دارد، در کنفرانس مطبوعاتی این فیلم رویکرد خود را توضیح داد و گفت: «من یک فمینیست هستم و همیشه بوده ام. کسانی که از فیلم های من متنفر بودند مرا به خاطر این کار سرزنش می کردند و این برایم منزجر کننده بود. من پیش از هر چیز یک فیلمساز و حشره شناس هستم و دوست دارم چیزها را موشکافی کنم، به ویژه در رابطه با صمیمیت.»

*برترین فیلم در بخش «نوعی نگاه» مشخص شد

اولین فیلم سینمایی مالی منینگ واکر؛ کارگردان جوان بریتانیایی با عنوان «چگونه رابطه داشته باشیم» به عنوان برنده جایزه اصلی بخش نوعی نگاه جشنواره هفتاد و ششم فیلم کن انتخاب شد. این فیلم با بازی میا مک‌کنا-بروس، لارا پیک و ساموئل باتملی در یونان فیلمبرداری شده و درباره گروهی از دختران نوجوان در تعطیلات است.

در این بخش همچنین اولین فیلم سینمایی نویسنده/کارگردان مراکشی کمال لازراق با عنوان «سگ‌های شکاری» برنده جایزه هیات داوران شد. داستان فیلم در بخش کارگری کازابلانکا می گذرد؛ جایی که پدر و پسری که برای اوباش کار می‌کنند کارشان به آدم‌ربایی می‌کشد.

یکی دیگر از فیلمسازان مراکشی یعنی اسماعه المدیر، جایزه بهترین کارگردانی را برای دومین فیلم بلندش به نام «مادر همه دروغ‌ها» دریافت کرد. این فیلم مستندی درباره شورش‌هایی برای نان است که محله طبقه کارگری وی را کازابلانکا در سال ۱۹۸۱ تکان داد.

جایزه صدای جدید به اولین فیلم بلند رپر بلژیکی بالوجی رسید. این فیلم با عنوان «فال» درباره مردی سی و چند ساله است که پس از طرد شدن از سوی خانواده‌اش، از بلژیک به زادگاهش در کنگو بازمی‌گردد.

فیلم «خداحافظ جولیا» ساخته محمد کردفانی، اولین فیلم سودانی که برای حضور در بخش رسمی جشنواره کن انتخاب شده هم برنده جایزه آزادی شد. همچنین فیلم «گل بوریتی» ساخته مشترک جوائو سالاویزا و رنه نادر مسورا از برزیل که از سازندگان فیلم «مرده و دیگران» برنده جایزه هیات داوران بخش نوعی نگاه سال ۲۰۱۸ بود، جایزه گروهی را دریافت کرد.

ریاست هیات داوران بخش نوعی نگاه امسال برعهده جان سی ریلی بود و پائولا بیر، دیوی چو، آلیس وینوکور و امیلی دکوئن گروه داوران را تشکیل داده بودند.

*«بلوط پیر» آخرین فیلم در بخش مسابقه اکران شد

فیلم «بلوط پیر» آخرین فیلم کِن لوچ درباره ورود پناهجویان سوری به شهر کوچکی در شمال انگلستان آخرین فیلم بخش رقابتی کن امسال بود که روز گذشته در جشنواره به نمایش درآمد.

کن لوچ که ۸۶ ساله است، اعلام کرده که «بلوط پیر» آخرین فیلم او خواهد بود. پس از ۷ دهه فیلمسازی به عنوان وقایع‌نگار خستگی‌ناپذیر اجتماعی-سیاسی بریتانیا، وی به سختی می‌توانست آهنگی پرطنین‌تر و در واقع پرخروش‌تر از این ارایه کند. پیام او با این فیلم این است: «در برابر زوال شفقت ملی دست به کار شوید.»

فیلم آخر کن لوچ بیانیه‌ای قدرتمند در مورد زمان‌های سخت است که پایان روشنی پیش رو ندارند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>