سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ۱۲:۲۵ ب.ظ چاپ مطلب
اشکان ساعدپناه با سوره سینما مطرح کرد:

فیلمسازان شهرستانی را دریابید!/ بیان چالش‌ها و فرصت‌ها

Ashkan.Saedpanah

اشکان ساعدپناه کارگردان فیلم کوتاه «هبوط» که به تازگی جوایزی کسب کرده است، درباره این فیلم کوتاه، کارهای آینده خود و اوضاع و احوال سینمای کوتاه به بیان نکاتی پرداخت.

فیلم کوتاه «هبوط» به کارگردانی اشکان ساعدپناه به تازگی در جشنواره منطقه‌ای سهند موفق به دریافت سه جایزه شد.

اشکان ساعدپناه کارگردان فیلم کوتاه «هبوط» در گفت‌وگو با سوره سینما درباره موضوع و داستان این فیلم گفت: داستان فیلم درباره یک خانواده از لحاظ مالی فقیر است که با یک ذهنیت اسلامی افراطی زندگی می‌کنند و راه درآمد آن‌ها از طریق بازیافت ضایعات است. به این صورت که ضایعات را آورده و وسایلی که قابل تعمیر است را تعمیر می‌کنند و می‌فروشند.

وی ادامه داد: این خانواده چهار نفر هستند؛ پدر، مادر و دو فرزند پسر که یکی از آن‌ها معلول است. پدر و پسر سالم خانواده داخل همان ضایعاتی به صورت اتفاقی یک تخت خواب را از روی پشت بام پرت می‌کنند و روی سر دختر نوجوانی می‌افتد و باعث مرگ دختر می‌شود و از اینجا اتفاقاتی برای این خانواده رخ می‌دهد.

این کارگردان درباره ایده ساخت این فیلم توضیح داد: طرح و ایده‌ این فیلم از نویسنده دیگر کار یعنی جناب آقای آکو زندکریمی بود که ایده را به من پیشنهاد دادند و از آنجایی که این ایده به نوعی دغدغه شخصی خود من هم بود، به این نتیجه رسیدیم که با همدیگر فیلمنامه را بنویسیم و در نهایت فیلمنامه محصول هر دو نفر ما است و فکر می‌کنم یک ایده جهان شمولی است و می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.

ساعدپناه درباره موفقیت این فیلم در جشنواره منطقه‌ای سهند مطرح کرد: فیلم «هبوط» در جشنواره سهند هم برای مخاطبان این جشنواره و هم برای داوران، فیلم قابل قبولی بود و توانست نظرات مثبتی را جذب کند و همچنین توانست در این جشنواره جایزه بهترین کارگردانی، جایزه بهترین فیلمبرداری و جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کند. نظرهایی که گرفتم تأثیر بسیار زیادی برای من و ادامه مسیر پیش رویم دارد.

Hoboot

وی درباره اوضاع و احوال فیلم کوتاه توضیح داد: فیلم کوتاه در ایران به نسبت سال‌های قبل خیلی سخت‌تر و در عین حال جذاب‌تر شده است. تنوع داستان‌ها خیلی بسیار شده ولی مشکل اصلی که وجود دارد، عدم توانایی ساخت و بالا بودن هزینه‌ها است که مقداری کار را برای فیلمسازان دشوار می‌کند.

ساعدپناه ادامه داد: به دوستان فیلمساز خود پیشنهاد می‌کنم که مانند روش من در تولید این فیلم پیش بروند. شرایطی برای خود فراهم کنند که به صورت گروهی فیلم را بسازند که در این صورت حداقل مقداری از هزینه دستمزدها کم می‌شود. مثلاً من بدون دریافت دستمزد به نوید زارع به عنوان گروه کارگردانی یا هر پست دیگری کمک می‌کنم و او هم برای کار من بدون دستمزد، فیلمبرداری را انجام می‌دهد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌های خود مطرح گرد: خوشبختانه فیلمنامه‌ای که برای پیچینگ انجمن فرستاده بودم، تائید شده و حالا برای مرحله حضوری و دفاع از فیلمنامه خود بروم که ان شاء الله در چند روز آینده این اتفاق هم بیفتد. اگر این کار قطعی شود، قصد تولید این فیلم کوتاه را دارم. یک فیلم کوتاه دیگری را هم مدنظر دارم که اگر قسمت شود با بودجه شخصی به همراه یک تهیه‌کننده عزیز که آقای کشاورز هستند، به تولید برسانیم.

کارگردان فیلم «هبوط» درباره ساخت فیلم بلند سینمایی بیان کرد: متنی را به همراه یک دوست سنندجی نوشته‌ایم ولی ماجرای ساخت فیلم بلند سینمایی دشوارتر است و اضافه کردن تهیه‌کننده و یا اسپانسر جزو واجبات است. متن این کار تقریباً آماده و لوکیشن‌ها انتخاب شده و تنها جذب سرمایه می‌ماند که ان شاء الله اگر قسمت شود بعد از این دو کار کوتاهی که عرض کردم، امیدوارم بتوانم فیلم بلند خود را هم به سرانجام برسانم.

اشکان ساعدپناه در پایان گفت: مطلب بسیار مهمی وجود دارد که دوست دارم حتماً به آن اشاره کنم. بسیار مهم است که به فیلمسازان جوانی که در شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند، توجه شود. این یک واقعیت است که برای ما که از پایتخت دور هستیم، قطعاً ارتباط‌ها پایین‌تر و دسترسی‌ها کمتر از فیلمسازانی‌ست که در پایتخت زندگی می‌کنند. خواهشی که دارم این است که اعتماد و توجه کنید. تهیه‌کننده‌ها و اسپانسرها و یا کسانی که بالاخره توانایی ساخت و تولید فیلم را دارند، بیشتر به این افرادی که در شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند، توجه داشته باشند. مطمئن باشید در این شهرستان‌ها داستان‌های جذابی برای گفتن وجود دارد که خیلی ناب هستند.