سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ۴:۳۸ ب.ظ چاپ مطلب
سوره سینما گزارش می‌دهد؛

روایتی از ایستادگی و امید در جشنواره فیلم مقاومت

Moghavemat18-1

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه آغاز شده و تا سوم خردادماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش سوره سینما، هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور تعداد قابل‌توجهی از آثار مختلف کار خود را از ۲۷ اردیبهشت‌ماه در باغ‌موزه دفاع مقدس آغاز کرده است.

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی در ایران و حتی جهان است که با هدف ترویج فرهنگ مقاومت، پاسداشت ارزش‌های دفاع مقدس و همچنین انعکاس مظلومیت و پایداری ملت‌های تحت ستم برگزار می‌شود. به زعم بسیاری از مخاطبان این جشنواره نه‌تنها به‌عنوان یک رویداد هنری، بلکه به‌عنوان تریبونی برای صدای مظلومان جهان شناخته می‌شود و این خود مسئولیتی دوچندان برای این جشنواره و مدیران آن به همراه دارد.

برای پرداختن به اهمیت این جشنواره باید نیم‌نگاهی به تاریخچه آن داشته باشیم. جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت برای اولین بار در سال ۱۳۸۲ با عنوان جشنواره فیلم دفاع مقدس آغاز به کار کرد و پس از چند دوره، با گسترش اهداف و محتوایش، به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تغییر نام داد تا بتواند فراتر از مرزهای ایران، به مقاومت ملت‌هایی مانند فلسطین، یمن، سوریه، لبنان و دیگر کشورها هم بپردازد و در تحقق این امر هم موفق بود تا جایی که امروزه این جشنواره به‌عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای سینمایی با موضوع مقاومت در سطح جهان شناخته می‌شود و هر ساله میزبان فیلم‌سازان، هنرمندان و اندیشمندانی از سراسر جهان است که دغدغه‌های مشترکی در زمینه عدالت‌خواهی و مبارزه با استکبار دارند.

همان‌طور که مطرح شد؛ جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اهدافی عمیق‌تر از یک رویداد سینمایی شکل گرفت که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از تبیین گفتمان مقاومت در عرصه جهانی، روایت مظلومیت و پایداری ملت‌های تحت ستم، معرفی چهره واقعی استکبار جهانی و جنایات آن علیه بشریت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به‌ویژه در نسل جوان.

Moghavemat18-2

این جشنواره توانسته است گفتمان جدیدی در سینمای جهان ایجاد کند. در شرایطی که سینمای هالیوود غالباً در خدمت سیاست‌های استعماری غرب است، این جشنواره روایتگر مظلومیت‌ها و ظلم‌ستیزی‌ها شده است. بسیاری از فیلم‌های حاضر در این جشنواره، بعدها در جای جای دنیا هم مورد توجه قرار گرفته‌ و توانسته‌اند حقایق پنهان شده توسط رسانه‌های غربی را افشا کنند.

با این وجود آینده جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که هجدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد، بسیار روشن به نظر می‌رسد، چراکه حقایق جهان هرگز در سکوت نخواهد ماند و سینما به‌عنوان یک رسانه قدرتمند، همواره می‌تواند روایتگر آزادی‌خواهی و عدالت باشد.

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تنها یک رویداد سینمایی نیست بلکه جلوه‌ای از مبارزه فرهنگی است که در قاب تصویر، رنج‌ها و امیدهای بشریت را به نمایش می‌گذارد. این جشنواره ثابت کرده است که سینما می‌تواند سلاحی قدرتمند در جنگ نرم باشد؛ جنگی که امروز در عرصه رسانه‌ها و فرهنگ به‌صورت گسترده در جریان است.

امید است که در آینده، این جشنواره بیش‌ازپیش به پل ارتباطی میان ملت‌های مقاوم تبدیل شود و صدای مظلومان جهان را با قدرت هرچه تمام‌تر به گوش جهانیان برساند.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه کار خود را آغاز کرده و تا ۳ خردادماه در باغ‌موزه دفاع مقدس ادامه خواهد داشت.