سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۹ آبان ۱۳۹۳ در ۱۰:۵۸ ق.ظ چاپ مطلب

پرهیز از نگاه تلخ به موضوع‌های شهری/ نظر شورجه درباره یک جشنواره

jamal-shoorje

کارگردان فیلم «۳۳ روز» نگاه تلخ و یک جانبه به مسائل شهری را نادرست می‌داند.

کارگردان فیلم «۳۳ روز» نگاه تلخ و یک جانبه به مسائل شهری را نادرست می‌داند.

جمال شورجه معتقد است که متاسفانه فیلمسازان ما درباره پرداختن به فیلم شهری نگاهشان تلخ است و تصور می کنند درام در نیمه خالی شکل می گیرد و با توجه به نقاط منفی قصه را طراحی می کنند.

جمال شورجه به روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر گفت: فیلم شهری فیلمی است که داستان آن در شهر می گذرد و این شهر ممکن است در یک ساختمان، محله و یا اماکن عمومی باشد و با توجه به اینکه مسئولیت شهر اعم از اماکن عمومی، نوع سازه های خانه ها، خیابان بندی ها، پارک ها و معابر عمومی مرتبط با شهرداری است بنابراین شهرداری می تواند در فیلم شهری دخیل باشد.

کارگردان«۳۳ روز» با بیان اینکه فیلم هایی که وجوه مختلف شهر را نشان می دهند کاملتر خواهند بود، گفت: متاسفانه فیلمسازان ما درباره پرداختن به فیلم شهری نگاهشان تلخ است و تصور می کنند درام در نیمه خالی شکل می گیرد و با توجه به نقاط منفی قصه را طراحی می کنند.

وی در ادامه افزود: با این نگاه منفی فیلمساز وجوه کامل مدنیت شهر را زیر سوال می رود زیرا با نگاهی منفی گرایانه به آن پرداخته شده است. باید بدانیم همانطور که یک پل، پارک و خیابان زیبا وجود دارد محله های کم ظرفیت هم در همه شهرها وجود دارد.انصافا در چند سال اخیر شهرداری فعالیت های گسترده ای داشته است به طوری که امروز برای پیدا کردن محله ای کثیف باید تلاش زیادی کنیم.

کارگردان«دایره سرخ»گفت: فیلم شهری باید نگاه جامع و کلی به شهر داشته باشد ضمن اینکه شهرداری ها در ساخت فیلم ها باید با فیلمسازها همکاری داشته باشند تا فیلمسازها بتوانند از ظرفیت های شهرداری مناطق استفاده کنند.نهادهای فرهنگی و هنری شهرداری باید ظرفیت های لازم را ایجاد کنند تا فیلمسازها از امکانات شهرداری ها استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که می دانید امکانات تبلیغات فیلم ها بر عهده شهرداری است بنابراین این نهاد مردمی باید در زمینه تبلیغات که در موفقیت فیلم ها نقش بسیار مهمی دارد فیلمسازها را همراهی کند و در مقابل فیلم ها نیز توقعات شهرداری را برآورده سازد.

کارگردان فیلم«عملیات کرکوک» درباره بهتر برگزار شدن جشنواره فیلم شهرنیز گفت: در برگزاری این جشنواره مدیریت جشنواره باید از همه طیف های سینمایی، مراکز فرهنگی، نهادهای مختلف، مجلس شورای اسلامی، تهیه کننده ها و فیلمسازها دعوت کنند تا در این جشن حضور داشته باشند و از همه ظرفیت های تبلیغی خود برای اطلاع رسانی برای این جشنواره استفاده کنند. جشنواره فیلم شهر می تواند یکی از پربارترین و بین المللی ترین جشنواره های ایران باشد زیرا در همه جای دنیا چنین جشنواره ای توسط شهرداری ها برگزار می شود و جشنواره خود را صاحب و به عبارتی محق می داند تا همه آحاد مردم جامعه به این جشنواره توجه کنند.

وی با بیان اینکه فیلم شهری باید زیبایی های جامعه را به تصویر بکشد گفت: فیلمسازها نباید گره های کور ذهنی خود را به تصویر بکشند و واقعیت های جامعه را به تصویر بکشند و به طور کلی باید با نگاه منصفانه فعالیت های شهری را انتخاب کنیم. با توجه به بین المللی بودن جشنواره هیات انتخاب باید توجه داشته باشند تا فیلم هایی با کیفیت بالا که مختص شهر باشد را انتخاب کنند و به بخش مسابقه وارد کنند زیرا از کشورهای دیگر هم ما میهمانانی داریم که در این جشنواره شرکت می کنند و ما باید پاسخگوی آنها باشیم.

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم شهر توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و به دبیری سیاوش حقیقی برگزار می‌شود.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>