سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱ تیر ۱۳۹۵ در ۱۰:۴۱ ق.ظ چاپ مطلب

مشاور ایرانی پروژه مولانای هالیوودی کیست؟

molana-decaperio

چندی قبل خبر تولید فیلمی براساس زندگی مولانا، شاعر و عارف ایرانی قرن هفتم هجری قمری منتشر شد.

به گزارش سوره سینما، «دیوید فرانزونی» سناریستی که بیش از هر چیز به خاطر نگارش فیلمنامه «گلادیاتور» شهرت دارد، در گفت‌وگو با «گاردین» خبر از نگارش فیلمنامه‌ای براساس زندگی مولانا داده بود و البته که تهیه‌کننده این کار را هم «استیفن براون» معرفی کرده بود.

این سناریست از علاقه خود نسبت به حضور لئوناردو دی‌کاپریو و رابرت داونی جونیور به عنوان بازیگران نقش‌های «مولانا» و «شمس» سخن گفته و بیان کرده بود: تصویر کردن شخصیت «شمس» هم کار پیچیده‌ای است. با وجود اینکه عوامل این کار او را شخصیتی منفی نمی‌دانند، اما معتقدند او تأثیر مخربی در دور کردن «مولانا» از تدریس و خانواده‌اش داشته است. این پیچیدگی و گنگی، فضای هنری‌تری را برای نویسندگان و تهیه‌کنندگان این فیلم ایجاد می‌کند.

این ادعا در کنار سابقه قبلی دی‌کاپریو در ایفای نقش شاعری با رفتارهای غیرمتعارف در درامی با عنوان «کسوف کامل» ساخته «آگنیشکا هلند» کارگردان لهستانی، موجب این گمانه‌زنی شد که آیا دیوید فرانزونی هم در فیلم مولانا بنا دارد یک رابطه غیرمتعارف را به تصویر بکشد؟

البته که تاکنون «فرانزونی» هیچ توضیح شفافی در این باره نداده است.
از سوی دیگر کندوکاو در سوابق کاری «استیفن براون» تهیه‌کننده کارل را به دو شرکت رساند؛ یکی شرکتی ترک به نام «وای» که این تهیه‌کننده امریکایی مدیر اجرایی آن است و بناست فیلم زندگی مولانا را برای این شرکت تولید کند و دیگری شرکتی عرب به نام «وحید و شرکا» که استیفن براون به عنوان مشاورش مشغول به کار است.

«استیفن جوئل براون» که فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی تاریخ از دانشگاه کالیفرنیاست به واسطه تولید آثاری مانند «هفت»، «وکیل مدافع شیطان»، «فراری» و «آدمکش کامل» شناخته می‌شود.
براون که مدتی است به عنوان مدیر اجرایی کمپانی «وای» که مقرش در استانبول ترکیه است، مشغول فعالیت است، تهیه‌کنندگی اولین محصول سینمایی بلند این کمپانی ترک‌ را که در لس‌آنجلس و نیویورک دفتر دارد هم انجام داده است.

نام این محصول «سرجوخه عثمانی» است که داستانش در خلال جنگ جهانی اول می‌گذرد و داستان عشق میان یک پرستار آرمانگرای امریکایی و یک افسر ترک را روایت می‌کند. این فیلم را کارگردانی نیویورکی به نام «جوزف روبن» می‌سازد و در کنار «جاش هارتنت»، «میشل هسمان» و «بن کینگزلی» تعدادی بازیگر ترک هم نقش‌های فرعی آن را ایفا می‌کنند.

همین کمپانی ترک است که تولید فیلم زندگی «مولانا» را برعهده گرفته و البته سفارش نگارش فیلمنامه را هم به «دیوید فرانزونی» داده است!
به جز اینها «استیفن براون» نه فقط به واسطه فعالیت‌های سینمایی و تلویزیونی بلکه به واسطه حضورش به عنوان مشاور یک شرکت در حاشیه خلیج فارس هم شخصیتی کنجکاوبرانگیز به نظر می‌رسد. استیفن براون حدوداً هشت سالی می‌شود که به عنوان مشاور شرکتی بحرینی با عنوان «وحید و شرکای پیشرو» فعالیت می‌کند.

این شرکت که مدیر آن یک ایرانی به نام وحید مهرانی‌فر است، کارش مشاوره دادن به اشخاص حقیقی یا شرکت‌هایی است که می‌خواهند در منطقه خلیج فارس درگیر فعالیت‌های تجاری شوند.
اینکه مشاور یک شرکت عرب قصد تولید پروژه «مولانا» را دارد هم به قدر کفایت عجیب به نظر می‌رسد به خصوص که کار تولید هم در یک شرکت ترک انجام می‌شود و به همین دلیل تاکنون این پروژه با عنوان «رومی» معرفی شده!!
با این حال حضور یک ایرانی در مدیرعاملی شرکت «وحید و شرکا» جای امیدواری پیش می‌آورد که مراودات براون با این ایرانی بتواند وی را از حساسیت‌های ایرانیان نسبت به شخصیت مولانا آگاه سازد تا در نهایت محصولی خلق شود که قبل از تمام مردم دنیا، این ایرانیان باشند که آن را اثری صادق و وفادارانه به تاریخ قلمداد کنند.

منبع: جوان


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>