سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۷ آبان ۱۳۹۹ در ۹:۳۰ ق.ظ چاپ مطلب
در هشتاد‌و‌دومین قسمت از برنامه «هفت» عنوان شد:

فیلم کوتاه پایگاه مناسبی است برای کسب تجربه‌های هنری/ کرونا نظم جشنواره‌های جهان را به هم ریخت

Haft-82

هشتاد‌ودومین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با حضور پویا نبی، امید شمس و سیدصادق موسوی روی آنتن شبکه سه رفت.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی برنامه، هشتاد‌ودومین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با حضور پویا نبی و امید شمس (میزگرد بررسی جایگاه فیلم کوتاه در سینما)، سیدصادق موسوی (دبیر جشنواره فیلم کوتاه)، کارشناسان رسانه و منتقدان روی آنتن رفت.

فیلم کوتاه پایگاه مناسبی است برای کسب تجربه‌های هنری

در اولین میزگرد این هفته دو فیلمساز فیلم کوتاه درباره اهمیت فیلم کوتاه در سینما به بحث و گفتگو پرداختند‌.

امید شمس درباره تاریخچه فیلم کوتاه در ایران گفت‌: فیلم کوتاه سال ۴۷ با بصیر نصیری شروع شد و خیلی ادامه پیدا نکرد اما بعد از انقلاب با فیلمسازان بزرگی مثل عیاری، کیارستمی، جیرانی ادامه پیدا کرد. سال ۸۲ انجمن صنفی ان تشکیل شد و در چند سال اخیر فیلم ها کاملا حرفه ای شده اند.

کار کردن در فیلم کوتاه به شدت لذت بخش است و دست فیلمساز باز تر است. در فیلم بلند هزار و یک محدودیت وجود دارد اما در سینمای کوتاه این گونه نیست. چند سالی است که سینمای کوتاه هم دچار ممیزی شده است اما همچنان فیلم کوتاه پایگاه مناسب تری است برای کسب تجربه های هنری بدون دخالت دیگران. در سینمای بلند از سفارش دهنده تا اکران تاثیر گذار در تولید فیلم هستند و جلوی رهایی کارگردان برای خلق اثر هنری را می گیرد. در سینمای کوتاه تنوع ژانر بیشتر است و فیلمسازان جهان خود را به راحتی خلق می کنند.

Haft-82 (1)

پویا نبی در ادامه افزود : من تصورم می کنم صنف فیلم کوتاه با دیگر صنوف تفاوت دارند. زیرا مولد و مادر هستند. خیلی از کارگردانان سینمای بلند از سینمای کوتاه آمده اند. به همین دلیل این صنف یکی از تاثیر گذارترین صنوف بوده است. خیلی از فیلمسازان بلند، غریزه و جهان سینمایی خود را در سینمای کوتاه به دست آورده اند. از سال ۹۲ به بعد عوامل سینمای بلند به فیلم کوتاه آمدند. کتاب های زیادی تالیف شد و موسسات زیادی به آموزش فیلم کوتاه پرداختند. جشنواره های بسیاری برای فیلم کوتاه درست شد. تا قبل از ماجرای کرونا فیلم های کوتاه ایرانی به صورت میانگین روزی یک افتخار به دست می آوردند. فیلمسازان ایرانی بسیاری در جشنواره های خارجی داور شدند. این نشان می دهد فیلم کوتاه جایگاه ویژه در سینمای ایران دارد. فیلم کوتاه سفیر خوبی برای سینمای ایران در جهان بوده است.

کرونا نظم جشنواره‌های جهان را به هم ریخت

سیدصادق موسوی دبیر جشنواره فیلم کوتاه باحضور در برنامه «هفت» از روند این دوره از جشنواره فیلم کوتاه توضیحاتی ارائه داد.

وی درباره تاثیر کرونا در برگزاری جشنواره گفت: کرونا نظم جشنواره های جهانی را به هم ریخت. ما به هیچ عنوان نمی خواستیم فیلم ها را به صورت آنلاین اکران کنیم و به دلیل تعطیلی سینما ها در تهران ناچار به برگزاری بخش های جنبی در جشنواره شدیم. از سال های گذشته ما بیست جلسه آموزشی برگزار می کردیم و امسال این دوره های آموزشی به شکل اینترنتی برگزار شد. سال های گذشته این نشست ها هزینه برای مخاطبان داشت اما امسال این کارگاه ها رایگان بودند. استقبال امسال از این نشست ها واقعا خوب بود.

Haft-82 (2)

نزدیک پنج هزار اثر از خارج از ایران به جشنواره رسید که پنجاه فیلم به بخش مسابقه آمده است. صد و چهل فیلم ایرانی هم به بخش مسابقه راه پیدا کردند اما به علت این پلتفورم ها هیچ ضمانتی برای امنیت آثار نمی داند از اکران آنلاین پرهیز کردیم. امسال چون میهمان خارجی نداشتیم هزینه های پشتیبانی ما کمتر شده بود. ممکن است ناچار شویم فقط یک اختتامیه مجازی برگزار کنیم. همه این ها ممکن است هزینه های ما را پایین بیاورد. این تعطیلی ها نه تنها تولیدات فیلم کوتاه کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است. فیلم کوتاه چون نیازمند پرده سینما نبوده است و به همین دلیل تولید فیلم کوتاه مورد استقبال قرار گرفته است. بازیگران و عوامل سینمای حرفه ای هم کمک های بیشتری به سینمای کوتاه کرده اند. زیرا رخوت سینمای بلند در فیلم کوتاه وجود ندارد. کرونا آسیب کمتری به فیلم کوتاه زده است.

مساله دوگانه سلامت و معیشت از اساس باطل است

کارشناسان رسانه در میزگرد این هفته به بحث و بررسی تاثیر کرونا در فرهنگ و هنر پرداختند.

امیر حسین مکاریانی در ابتدا عنوان کرد : از زمان شیوع ویروس کرونا سینما هم دچار آسیب شد. عده ای معتقدند نباید چراغ سینما خاموش شود و باید تولید محتوا ادامه پیدا کند زیرا یک کالای استراتژیک است. در کل سینما در یک فضای استیصال است و نمی توان گفت چه چیز خوب است یا بد. اما نکته مهم این است که کارکرد مدیران چیست؟ آیا فقط وظیفه آن ها پیگیری کارهای جاری است یا باید یک تصمیم مهم برای برون رفت از این استیصال بگیرند؟ سینما بدترین دوره خود را پشت سر می گذارد. اما آیا هیچ تصمیم خلاقانه ای از سوی مدیران و فعالان حوزه سینما وجود داشته است؟

Haft-82 (3)

آرش فهیم در ادامه افزود : مساله دوگانه سلامت و معیشت از اساس باطل است زیرا هر دو آن ها باید در کنار هم باشد. تعطیلی پروژه های سینمایی برای حفظ سلامت کار اشتباهی است. زیرا هم معیشت و سلامت هنرمندان به خطر می افتد و هم جامعه دچار مشکل می شود زیرا مردم احتیاج به کالای فرهنگی دارند. این اتفاق باید مدیریت شود. حتی قانون هم می تواند به آن ورود کند. مساله معیشت هم باید تامین شود. واقعا اگر این پروژه ها تعطیل شود سینماگران چگونه باید نان بخورند.

گفتنی است، میز نقد این هفته برنامه «هفت» باحضور مسعود فراستی، جواد طوسی و محمدتقی فهیم به نقد و بررسی فیلم سینمایی «گاو» ساخته داریوش مهرجویی پرداخت.

Haft-82 (4)

 


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>