سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب

نمایش اثر درخشان تارکوفسکی در جشنواره جهانی فیلم فجر

koodaki-ivan

فیلم «کودکی ایوان» ساخته آندری تارکوفسکی در بخش کلاسیک‌های مرمت شده سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فجر به روی پرده می‌رود.

به گزارش سوره سینما به نقل از ستاد خبری سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فجر، «کودکی ایوان» اولین ساخته بلند آندری تارکوفسکی، کارگردان شهیر روس در دوران اتحاد جماهیر شوروی، است. این فیلم در سال ۱۹۶۲ جایزه شیر طلایی جشنواره فیلم ونیز و جایزه بزرگ جشنواره فیلم شیکاگو را به‌دست آورد و از سوی کشور تولید کننده برای رقابت در رشته اسکار بهترین فیلم خارجی معرفی شد.

در طول جنگ جهانی دوم ، خانواده ایوان بوندارف (با بازی نیکلای بورلیائف که سابقه داوری در جشنواره فیلم فجر را نیز دارد) توسط نازی‌ها کشته می شوند و او برای انتقام، در مقام دیدبان، با ارتش اتحاد جماهیر شوروی  در پشت خطوط آلمان فعالیت می‌کند.

دینا یوردانوفا، مدرس و نظریه‌پرداز سینمای جهان، در سال ۲۰۱۳ در مقاله‌ای تحت عنوان «کودکی ایوان: تحقق رویا» نوشت:

تارکوفسکی کودکی خود را همانند ایوان در دوران جنگ گذراند . تارکوفسکی خود اشاره می‌کند «زیباترینِ خاطرات از دوران کودکی است». به همین جهت، تعدادی زیاد از تصاویری شخصی  وارد «بافت تصویری» شده است. به طور خاص، او تصاویر جنگل درختان توس، استتار به‌وسیله شاخه‌های درخت توس در ارسال کمک‌های اولیه، چشم‌انداز در پس زمینه رویای آخر، کامیون پر از سیب و خیسیِ بدن اسب‌ها از باران که زیر آفتاب تبدیل به بخار می‌شود، را در مقام آنچه از خاطرات شخصی او گرفته شده، باز می‌شناسد.

نخستین فیلم بلند تارکوفسکی که بر کارگردانانی چون سرگئی پاراجانف و کریشتف کیشلوفسکی تاثیری شگرف داشته و در پاره‌ای از متون در مقام شاعرانه‌ترین فیلم جنگی تاریخ سینما مورد ستایش قرار گرفته است، از فیلم‌های محبوب عمر ژان پل سارتر و اینگمار برگمان نیز بوده است. برگمان مواجهه با این فیلم را همچون معجزه‌ای دانسته است.

برگزاری کارگاه سازنده «روز هشتم» در جشنواره جهانی فجر

ژاکو ون دورمال که به‌عنوان کارگردان فیلم سینمایی «روز هشتم» در ایران بیشتر شناخته می‌شود، در یک کارگاه آموزشی در جشنواره جهانی فیلم فجر حضور می‌یابد.

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، این کارگاه که به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود، به شکل پرسش و پاسخ است و مجید اسلامی منتقد سرشناس در گفت‌و‌گویی با این فیلمساز مطرح اهل بلژیک حضور می‌یابد. زمان پخش این برنامه از پلتفورم‌های اینستاگرام جشنواره جهانی فیلم فجر، اینستاگرام باشگاه جشنواره، کانال آپارات جشنواره، سایت جشنواره و یوتیوب روز پنجم خردادماه همزمان با نخستین روز جشنواره خواهد بود.

Jaco-Van-Dormael

ون دورمال در نهم فوریه سال ۱۹۵۷ در شهر ایکسل بلژیک به دنیا آمد. او در مدرسه فیلم اینساس در بروکسل کارگردانی خواند و در مدرسه لویی لومیر در پاریس فیلمبرداری آموخت و در مقام یک دلقک کار کرد و برنامه‌های کودک تولید کرد. دهه ۸۰ میلادی را با ساخت چندین فیلم کوتاه و مستند سپری کرد و در سال ۱۹۹۲ نخستین فیلم بلند سینمایی‌اش را با نام «توتوی قهرمان»، با بازی میشل بوکه جلوی دوربین برد و جایزه دوربین طلایی جشنواره کن و جایزه بهترین فیلم خارجی جوایز سزار را از آن خود کرد. ون دورمال در سال ۱۹۹۵ فیلم «روز هشتم» را با بازی پاسکال دوکن و دنیل اوتوی ساخت و با این فیلم به شهرت رسید. «آقای هیچکس» را با بازی جرد لتو، سارا پلی و دیانه کروگر در سال ۲۰۰۹ روی پرده برد و پس از آن در سال ۲۰۱۵ فیلم «عهد کاملا جدید» را با بازی کاترین دونو و بنوآ پولورد اکران کرد.

برنامه ورک‌شاپ آنلاین ژاکو ون دورمال، یکی از چندین برنامه آنلاین سی‌و‌هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در بخش ورک‌شاپ‌ها خواهد بود.

سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده سینما در تهران برگزار می‌شود.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>