سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۱۲ مرداد ۱۳۹۵ در ۳:۳۵ ب.ظ چاپ مطلب

شبکه مستند با بنیاد تعاون زندانیان همکاری می‌کند/ ساخت مستند از ایرانیان زندانی در خارج از کشور

mostanad-zendanha

در دیدار مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با مدیر شبکه مستند سیما، بنا شد با تهیه فهرستی از مضامین مرتبط و بررسی دقیق آنها، زمینه برای تولید مستند در این خصوص فراهم شود.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، رحیم مطهرنژاد مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور سه شنبه ۱۲ مرداد ماه با سیدسلیم غفوری مدیر شبکه مستند دیدار کرد.

غفوری در این دیدار با تقدیر از تلاشهایی که در بنیاد تعاون زندانیان صورت میگیرد، در سخنانی گفت: ما آماده همه گونه همکاری هستیم. به ویژه می توانیم در راستای اطلاع رسانی برای پیشگیری از وقوع جرم و نزدیک کردن ذهن مردم به اتفاقاتی که تهدیدشان میکند، مستند بسازیم.

تلاش برای کاهش جرم با ساخت مستند

وی ادامه داد: به عنوان مثال درباره مشکلاتی که در اثر ناآگاهی و فریبکاری عده ای سودجو در موضوع قاچاق مواد مخدر به خارج از کشور و اتفاقاتی که برای ایرانیان در خارج از مرزها رخ میدهد، لازم است مستند بسازیم و اگر این مستند منجر به کاهش حتی ۵ نفر از این مجرمان شود، توانسته ایم تاثیر مثبت خود را بگذاریم.

مدیر شبکه مستند با اعلام آمادگی کامل برای همکاری، پیشنهاد کرد فهرستی از موضوعاتی که امکان ورود به آنها در شبکه وجود دارد آماده شود تا سپس برنامه ریزی اجرایی و تولیدی لازم توسط شبکه صورت بگیرد و همه چیز به یک جلسه ختم نشود.

نحوه ورود به مقوله ها باید حساب شده باشد

غفوری با اشاره به موضوع ازدواج دختران ایرانی با مردان خارجی و تعلق نگرفتن شناسنامه به فرزندان حاصل از این ازدواج، تصریح کرد: باید درباره نحوه ورود به مقوله های گوناگون نیز بحث و بررسی کنیم تا به بهترین شیوه برسیم و باید با اطلاع رسانی درست تبعات و شرایط پس از این وصلت را به آنها نشان دهیم.

وی تأکید کرد: ضمن اینکه درباره فرزندان بی شناسنامه نیز باید به اصل موضوع پرداخت که چرا اولاد این وصلتها، صاحب ملیت ایرانی نمی شوند؟ ضروری است ابعاد مختلف موضوعات سنجیده و سپس به ساخت مستند درباره آنها اقدام شود.

در ابتدای این دیدار نیز مطهرنژاد به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های گسترده بنیاد تعاون زندانیان کشور با سابقه ۶۵ ساله پرداخت، این بنیاد را زیر مجموعه قوه قضاییه و از جمله اهداف آن را، کارآموزی برای زندانیان در صنایع مختلف معرفی کرد.

رفع آسیبهای اجتماعی با ایجاد شغل برای زندانیان

وی افزود: ما با آموزش و ایجاد شغل برای زندانیان چندین آسیب را کاهش میدهیم، از جمله اینکه هزینه های نظام پایین می آید و آسیبی را که بر اثر زندانی شدن یک فرد در خانواده او و جامعه ایجاد می شود، از بین می بریم. بنیاد اکنون در ۷۶۰ نقطه کشور با کمک زندانیان، فعالیتهای متعددی انجام می دهد که نیمی از درآمد حاصل از این فعالیت ها به خانواده زندانیان می رسد، ۲۵ درصد صرف هزینه های زندانی می شود و ۲۵ درصد باقی مانده برای زمان آزادی او ذخیره میشود.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان از فعالیت ۵۰ هزار زندانی شاغل تحت حمایت این بنیاد خبر داد و گفت: فعالیتهای ما کاملا متکی به درآمد خودمان است و در کنار ایجاد شغل برای زندانیها، برای آزادی برخی جرایم سطحی سبک در کانون اصلاح و تربیت و زندانی های ایرانی در خارج از ایران از جمله مالزی که ناخواسته مرتکب جرم شده اند، میکوشیم.

مطهرنژاد همچنین به ازدواج ۲۰ هزار دختر ایرانی با اتباع افغانستانی و عراقی که فرزندان حاصل از این ازدواجها بی شناسنامه مانده اند، اشاره کرد و بر اطلاع رسانی به جامعه در خصوص تبعات این ازدواج ها تاکید داشتند.

نقش رسانه ملی در پیشگیری از آسیبها

وی ادامه داد: رسانه می تواند از آسیبهای جامعه پیشگیری کند و باعث شود کشور متحمل هزینه های سنگین نشود. تجربه ثابت کرده با کاهش هر یک زندانی، سه آسیب کم میشود. اکنون سالانه ۳۰ هزار طلاق در زندانها ثبت شده و برگشت زندانی ها به زندان نیز به ۴۶ درصد رسیده است. ما در این زمینه به کمک رسانه ملی نیاز داریم. چرا که با فرهنگ سازی میشود فضا را به نفع زندانیان تغییر داد. ما باید نگرش جامعه را عوض کنیم تا زندانی ها پس از آزادی، وادار به تکرار جرم نشوند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>