سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۳ بهمن ۱۳۹۹ در ۳:۰۰ ب.ظ چاپ مطلب

وفای کیارستمی به عهد خود و استقبال آبادانی‌ها از فیلم «کیارستمی و عصای گمشده»

kiarostami-asa-abadan

مستند سینمایی «کیارستمی و عصای گمشده» در تالار مهر آبادان به نمایش درآمد و کیارستمی پس از چهار سال، با این فیلم به وعده خود مبنی بر برگزاری کارگاه فیلسازی در آبادان عمل کرد و مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.

به گزارش سوره سینما به نقل از روابط مستند سینمایی «کیارستمی و عصای گمشده»، عباس کیارستمی کارگردان فقید سینمای ایران به سینما دوستان و هنرجویان آبادان و خرمشهر قول داده بود تا به بهانه برگزاری جشنواره فیلم اروند کارگاه آموزش فیلمسازی را برگزار کند؛ اما درآن دوران میسر نشد تا با نمایش این فیلم «کیارستمی و عضای گمشده» در تالار مهر آبادان این فیلمساز شهیر سیمای ایران به عهد خود وفا کرد.

فیلم «کیارستمی و عصای گمشده» که در گروه سینمایی «هنر و تجربه» در حال اکران است، اول بهمن در آبادان نمایش داده شد. بهروز نشان تهیه کننده فیلم «کیارستمی و عصای گمشده» در نشست نقد و بررسی این فیلم گفت: قبل از درگذشت کیارستمی طی قراری که با او گذاشته بودیم بنا بود همزمان با برگزاری جشنواره فیلم اروند کارگاه آموزشی در این شهر برپا کند. اما متاسفانه با درگذشت ایشان این امکان و فرصت ارزشمند برای سینما دوستان آبادانی فراهم نشد ولی با نمایش این فیلم در آبادان و با توجه به استقبال گسترده از آن فکر می کنم این مهم به انجام رسیده است و آبادانی های علاقمند به سینما و کیارستمی برشی از شیوه تدریس سینما او را دیدند.

وی اظهار داشت: آن زمان قرار بود عباش کیارستمی در کنار اصغر فرهادی و محمود کلاری کارگاه هایی را برگزار کنند که متاسفانه بدون حضور استاد کیارستمی کلاس های درس برپا شد. اما او قول یک دوره برگزاری کلاس را داد.

نشان ادامه داد: آبادان فیلمسازان بزرگی همچون امیر نادری، ناصر تقوای و ادبایی مانند نجف دریابندری و صفدر تقی زاده را در دل خود تربیت کرده است و به نظر می رسد پیشرفت اقتصادی و اجتماعی این شهر به توسعه هنری آن گره خورده است.

در ادامه این نشست محمود رضا ثانی با ابراز خوشحالی از اکران این فیلم در آبادان گفت: هم زمان با اهدای نشان ابن عربی در اسپانیا که خود برگزاری آن را برعهده داشتم قرار شد که کیارستمی به آن کشور سفر کند و کارگاه هایی را نیز برگزار کند. بر همین اساس، ٣۵ دانشجو از سرتا سر دنیا در میان ۴٠٠ نفر پذیرفته شدند تا در این کلاس ها شرکت کنند. من همراه کیارستمی بودم و از آنجایی که مستندساز هستم همیشه دوربینی در اختیارم بود و او سوال کرد که چرا فیلم نمیگیری؟ اینجا بود که متوجه شدم اجازه دارم تا تصویربرداری کنم.

ثانی ادامه داد: پس از سفرهای طولانی و برگزاری کلاس های درس مختلف، کیارستمی از من خواست تا این تصاویر را تدوین کنم. چرا که خیلی ها دوست دارند در کلاس های درس شرکت کنند اما این امکان میسر نمی شود من همانجا شروع کردم به تدوین اما با بیماری استاد و سپس از دست دادن ایشان انگیزه این کار از بین رفت تا بهروز نشان از من خواست که این کار را انجام دهیم و خواسته عباس کیارستمی به انجام برسد.

این مستندساز آبادانی اظهار داشت: این فیلم در جشنواره های متعدد حضور داشته است و موفق به دریافت جوایز مختلفی شده است و فیلمی است که تاریخ مصرف ندارد. خیلی خوشحالم که این فیلم در آبادان به نمایش در آمد و مورد استقبال قرار گرفتو

در اکران فیلم «کیاسرتمی و عصای گمشده»، سروش شریفی معاونت توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد اروند، قدرت الله طمیمیان معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند، حیدر جعفری مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، کورش کرم پور، علی حیدری، مجید عیدان، طیبه نیک آزاد و دیگر هنرمندان این شهر حضور داشتند.


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>