سوره سینما

پایگاه خبری-تحلیلی سینمای ایران و جهان

sourehcinema
تاریخ انتشار:۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ۲:۰۹ ب.ظ چاپ مطلب
فاطمه احمدی در گفت‌وگو با سوره سینما؛

تأمین سرمایه بزرگترین چالش تولید انیمیشن است

Fatemeh-Ahmadi

فاطمه احمدی کارگردان انیمیشن درباره پروژه‌های اخیر خود، چالش‌ها و بحث نمایش و پخش انیمیشن توضیح داد.

فاطمه احمدی کارگردان انیمیشن در گفت‌وگو با سوره سینما درباره کارها و پروژه‌های اخیر خود گفت: در حال حاضر در مرحله پیش‌تولید انیمیشن جدید خود با نام موقت «جایی دیگر» هستم. طرح این انیمیشن تابستان ۱۴۰۳ و در اولین رویداد استارتاپ فیلمنامه نویسی که در پارک علم و فناوری تهران برگزار شد، برگزیده و روی آن کار و تغییراتی داده شد. همچنین فروردین امسال هم در مرحله اول پیچینگ که در حاشیه جشنواره سایه برگزار شد، این طرح برگزیده شد و در حال حاضر در کارگاهی که جزئی از همین جشنواره است روی برخی موارد فیلمنامه کار شد.

احمدی درباره اوضاع و احوال انیمیشن و تأثیر اتفاقات مختلف این حوزه از جوایز اسکار تا سایر اتفاقات مطرح کرد: سال گذشته در جشنواره فیلم فجر انیمیشن‌های بلند خیلی خوبی داشتیم و بسیار جای خوشحالی است که انیمیشن آن‌قدر موفق و پرتعداد پیش می‌رود .

وی افزود: کسب اسکار بهترین انیمیشن کوتاه توسط آقای ملایمی و خانم سوهانی افتخار خیلی بزرگی برای انیمیشن ایران بود و قطعاً دلگرمی زیادی برای بچه‌های انیمیشن کوتاه است. همچنان که ما سال گذشته هم نامزد دریافت با کار خانم یگانه مقدم بودیم و در جشنواره‌های دیگر مثل زاگرب هم خانم محبوبه کلایی در سال ۲۰۲۱ موفقیت بزرگی داشتند. می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که انیمیشن‌سازهای ما خیلی وقت است که پرتوانی و با استعدادی را در وجود خود پیدا کرده و موفقیت‌های بسیاری برای کشور کسب کرده‌اند.

این کارگردان درباره چالش‌هایی که در مسیر تولید انیمیشن وجود دارد، بیان کرد: بزرگترین چالشی که در تولید انیمیشن کوتاه حداقل در بین دوستان و اطرافیان خود می‌بینم، بحث هزینه‌های بالا و تأمین سرمایه است.

احمدی درباره بحث پخش و نمایش انیمیشن توضیح داد: بحث پخش انیمیشن یک بحث متفاوتی است. بسیاری از فیلمسازان یا خود پخش فیلم را انجام می‌دهند و یا آن را به شرکت‌های پخش فیلم می‌دهند که البته خیلی از شرکت‌های پخش فیلم، پخش را اصولی انجام نمی‌دهند و متأسفانه تعداد محدودی پخش‌کننده داریم که واقعاً کار خود را درست انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: من برای فیلم اول خود خوب به این موضوع رسیدم. خیلی پرس‌وجو و جستجو کردم  و بسیار درگیر آن بودم و در نهایت به‌جایی رسید که خودم وارد بحث آموزش پخش فیلم شدم تا این پروسه را یاد بگیرم و به‌واسطه آشنایی‌ و تجربه‌ می‌خواهم بگویم که خیلی بحث پیچیده‌ای است. خیلی از دوستانم ترجیح می‌دهند که خود این کار را انجام بدهند. در واقع بعضی از دوستان من بودند که هزینه‌های زیادی پرداخت کردند و پخش‌کننده حتی نتوانست در یکی دو جشنواره خیلی معتبر ببرد. برای نمایش انیمیشن هم که رسماً به جز جشنواره‌ها جای دیگری برای پخش نداریم. برای خود من پیش آمده که مثلاً دوست داشتم انیمیشنی را ببینم و هم‌زمان موقعیت و شرایط اینکه به آن جشنواره بروم را نداشتم و  تماشای آن اثر را از دست دادم و به این ترتیب یا باید منتظر باشم تا در جشنواره دیگری اگر حضور داشت کار را ببینم و یا کلاً دیگر برای همیشه دیدن آن انیمیشن را از دست داده‌ام. کاش فکری برای این قضیه می‌شد.

این کارگردان انیمیشن در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: البته که بعضی از پلتفرم‌ها تعدادی از این انیمیشن‌ها را در فضای خود به نمایش گذاشته‌اند. بسیار با این اتفاق موافق هستم که مثلاً یک بخشی از پلتفرم‌ها به انیمیشن‌های کوتاه اختصاص داده شود.

فاطمه احمدی در پایان درباره معرفی چند انیمیشن گفت: برای معرفی چند انیمیشن کوتاهی که دوست دارم می‌توانم به «خانه‌ای با مکعب‌های کوچک»، «آخر هفته‌ها»، «هر اتفاقی بیفتد من دوستت دارم»، «پدر و دختر» و «داستان خرس» اشاره کنم. در بین انیمیشن‌های بلند هم «مری و مکس» و «خاطرات حلزون» را دوست دارم.